Varkenshouderij

Nieuws 2767 x bekeken 2 reacties

'Situatie Franse varkenssector catastrofaal'

Plerin – De situatie in de Franse varkenssector is catastrofaal en onhoudbaar voor de boeren zelf.

De varkenshouders dreigen daarom met acties, onder meer bij de grote varkensmarkt in Plérin, Bretagne.

Volgens voorzitter Paul Auffray van de Fédération nationale porcine FNP lijden de varkenshouders in Frankrijk momenteel €20 euro verlies op elk naar de slacht gebracht dier. ''De prijs per kilo is binnen twee en een halve maand met 30 cent gedaald. Dat komt door het Russische embargo op Europees varkensvlees, door de grote marge die de vleesverwerkende bedrijven en de supermarkten naar zich toe trekken maar ook door de oneerlijke concurrentie uit Spanje en Duitsland.''

De FNP eist van Brussel dat het een regionalisatie toestaat om het Russische embargo in ieder geval voor Frans varkensvlees op te kunnen heffen. Verder zou Brussel ook private opslag van varkensvlees toe moeten staan. Daarnaast wil de bond dat de Franse supermarkten van hun leveranciers eisen dat ze uitsluitend varkensvlees uit eigen land verwerken. De varkenshouders dreigen op te roepen tot een boycot van vlees en vleesproducten waarvan de herkomst niet duidelijk is. Corr

Laatste reacties

  • Elevage

    eigen vlees eerst!

  • Jan Arthur

    Is de Nederlandse en Belgische varkenssector beter gesteld of even castrofaal als de Franse? Waarom moeten de Fransen andere en betere regels krijgen dan de overige EU-landen? Of dient de EU tot niets meer?

Of registreer je om te kunnen reageren.