Varkenshouderij

Nieuws 1924 x bekeken 10 reacties

Biggenprijs op laagste niveau sinds 2007

Bonn - De biggenprijzen zijn in Duitsland naar het laagste niveau sinds oktober 2007 gezakt. Dat constateert landbouwmarktbureau AMI. Het bureau ziet momenteel een prijsniveau van €37 per dier van 28 kilo. Dat komt neer op een daling met €23,60 ten opzichte van de top van het lopende jaar.

De scherpe daling van de afgelopen weken weerspiegelt het neerwaartse verloop bij de vleesprijs. De bereidheid van de vleesvarkenshouders om nieuwe biggen in te stallen stokt daardoor. De markt duidt wel op herstel in de loop van het voorjaar. In maart wordt een biggenprijsniveau van €57 verwacht.

Laatste reacties

 • vanroose

  hoe kan de prijs nu voorspellen voor maart 2015
  deze prijsdaling is nu ook door niemand voorspeld
  ik wil u wel meegeven dat gedekte zeugen in Europa met 2.5 procent is gestegen en verder stijgt
  vooral in Spanje en Oostbloklanden
  het is simpel de koude sanering is ingezet en de varkenssector zal krimpen in het westen en zal groeien in het zuiden en oosten van europa

 • Wim Toornstra

  big 57 voer 55 overig 25 is 137euro delen 94kg is 1.45 kg geslacht. Niet opleggen gaat hem niet worden.

 • BoB de Bakker

  Misschien moet de prijs nog verder zakken, gaat de sanering sneller,

 • John*

  dikke big legt dus geen biggen op in maart?

 • alco1

  En ze kunnen ook nog niet 'melken'.
  U weet wel: Fosfaatplafond voor de melkveehouders.

 • jbb

  Waar is het contract ??
  Zeg maar waar ze geleverd moeten worden.

 • LUCTOR

  De lage prijs is het gevolg van de overname van produktie door de landen waar tegen een veel lagere prijs geproduceerd kan worden zou het een ieder aan raden die uitbreidings plannen heeft de nieuw te bouwen schuur zo in te richten dat als het nodig is voor andere doeleinden gebruikt kan worden de ver van mijn bed show komt steeds korter bij en realistisch denkend hoe gaat de mest markt zich ontwikkelen na afschaffing van de quotering op het witte goud.

 • John*

  productie in nieuwe stallen dan in de hier afgeschreven stallen. hebben hier niet zoveel te vrezen. Investeerders denken niet op lange termijn nu de varkensprijzen inzakken en rendementen wordt er door deze groep niet meer geïnvesteerd in nieuwe stallen. Ondernemers in de varkenshouderij denken wel op langetermijn en met in verhouding kleine investeringen blijft deze groep prima concurrerend.

 • LUCTOR

  @John hoeveel investeerders zijn er die in de Nederlandse varkenshouderij investeren? Een investeerder is een lange termijn denker en zal juist instappen bij een slechte prijs en zijn geinvesteerde van de hand doen bij een goeie. Maak uit jouw reactie op dat de doorsnee varkenshouder er warmpjes bij zit en een langetermijn denker is ben bang dat er bij de meesten ook nog een keer brood op de plank moet komen.

 • John*

  investeerders kiezen voor bedrijven met terugverdientijden van < 5 jaar omdat anders t risico te hoog is. varkenshouderijen kennen een terugverdientijd van 15 jaar en zijn daarmee niet zo populair. Maar iemand die de keuze maakt om zelf aan de slag te gaan in de stallen en er die komende 25 jaar de kost mee wil verdienen investeert wel.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.