Rundveehouderij

Nieuws 1271 x bekeken

Milcobel houdt voorschot opnieuw gelijk op €29,37

Kallo – Milcobel houdt de voorschotprijs over juni opnieuw gelijk. Ook voor de maanden mei, april en maart meldde het bedrijf al een melkprijs van € 29,37 per 100 liter, bij een jaarleverantie van 500.000 kilo.

Het is opvallend dat Milcobel, na een melkprijstechnisch moeilijk 2014, haar positie weet te handhaven in een omgeving waar de markt- en prijsontwikkelingen een neerwaartse trend blijven vertonen.

Succesvolle start prognosemodel

Volgens de berekening van Boerderij betaalt het tot en met juni gemiddeld € 30,03 per 100 kilo uit, bij een jaarleverantie van 700.000 kilo. Van de in totaal 2.777 Milcobel-leden geven nu ruim 1.000 melkleveranciers hun verwachte melkproductie aan de onderneming door. De zuivelonderneming spreekt van een succesvolle opstart van het prognosemodel waarmee Milcobel de melkaanvoer komende maanden in kaart wil blijven brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.