Rundveehouderij

Nieuws 2843 x bekeken 10 reacties

'Melk is niet aan te slepen in 2025'

Rostock - "Vergeet de 9 miljard mensen die we in 2050 moeten voeden.

Er zijn 4,2 miljard koopkrachtige consumenten in 2025 tegen 2,4 miljard in 2010. We krijgen de benodigde melk niet geproduceerd." Dat stelde voorzitter Jeremy Hill van de International Dairy Federation (IDF) tijdens het EDF- jaarcongres in Rostock.

De 4,2 miljard koopkrachtige consumenten hebben 1,3 biljoen liter melk per jaar nodig als ze drie 'servings' (zuivelproducten) per dag nuttigen. Zelfs bij 0,5 serving per dag is er al 100 miljard kilo melk meer nodig dan er wereldwijd geproduceerd wordt, stelde Hill. Dat betekent volgens hem dat de groei van de productie het drievoudige moet bedragen van de huidige. "Door die grote vraag zullen er wel zeer volatile prijzen komen, want de consument maakt geen stabiele keuzes", aldus Hill.

Hill wees er ook op dat van de West-Europese consumenten krap de helft zuivelproducten als gezond beschouwt. In China is dat 70 procent.  "Waar denk dus je dat die massale vraag vandaan komt?", besloot Hill zijn inleiding.

Laatste reacties

 • brutus71

  We zullen zien, voorlopig is dit nog niet aan de orde

 • krulsaart

  Dit leerde ik in 1995 op school ook al over vlees. Tot nu toe nog vrij weinig van gemerkt. Valt eerlijk gezegd best wel tegen!!!

 • koeboertje

  We moeten helemaal niets , waarom zijn we zo GEK om hier naar te luisteren , ten eerste is het nog maar de vraag wat en hoeveel de consument nutigd over 10 jaar.
  ten tweede als we dezelfde hoeveelheid blijven produceren wordt zuivel een exclusief product en dus duurder.

  Maar ik zal de enigste wel zijn die zo denkt!

 • bertes

  net als bij de varkensboeren. steeds weis maken,dat:
  over een half jaar zijn er tekort. dus boeren gaan weer vol leggen.
  resultaat; altijd lage prijzen

 • flyinghollander

   En de chinezen  ontwikkelen niet?
  Ze hebben net grond voor 49 jaar in Rusland gehuurd,  115.000 hectare met in 2018 nog eens 200.000 hectare waar ook grote melkveehouderij word gebouwd. Zit zelf in china op een bedrijf waar ze meer dan 14.000 koeien gaan houden en hoor nog wat van zulke projecten.

 • koeboertje

  Flyinghollander nodig zembla eens uit voor reportage.

 • tikka


  Knap dat ze nu al weten hoeveel koopkrachtigen er in 2025 zijn die ook nog melk willen drinken. Allemaal glazenbol-kunde.

 • Jaap39

  #5 en dan zijn er lieden in Nederland die een hobby schuur van 200 koeien een megastal noemen... Pffff 
  Ach die miniatuur landbouw in nl stelt eigenlijk niet veel meer voor. 

 • poldes


  als 2e grote landbouw exporteur ter wereld telt het kleine Nederland wel degelijk mee. maar als je daar trots op bent en de lusten van hebt als gemeenschap ; is het niet eerlijl om de ene dag te zeggen dat de melkveehouders door het ,,fosfaatplafond'shieten ,en de dag later er bij de veehouders een SAP ,stikstof en ammonik plan op de tafel ligt met wettelijke stricties.vervolgens moeten wij aangespoord worden om over tig jaren voldoende melk produceren.

  wij ontvangen ondertussen iedere dag minder geld voor ons gleleverde product,zelfs volgens de deskundigen alle dagen met verleis geproduceerd.

  zullen er misschien echte deskundigen opstaan die dit niet allemaal kunnen rijmen?

 • flyinghollander

  Poldes  jullie zijn je eigen concurrent.  En zolang jullie het zelf allemaal recht rekenen....
  Stoppen is ook ondernemer.
  Zembla hier nee, maar de koeien zien er goed uit in vrijloopstal dus denk niet eens dat Bürger zal klagen.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.