Rundveehouderij

Nieuws 631 x bekeken 2 reacties

Duits snijmaisareel weer iets groter

Wiesbaden - De Duitsers hebben dit voorjaar weer iets meer snijmais gezaaid. Volgens het Statistische Bundesamt nam het areaal ten opzichte van een jaar eerder met ruim 2 procent toe naar 2,135 miljoen hectare.

Inclusief de korrelmais- en CCM-teelt (plus 0,2 procent), komt het areaal dit jaar op 2,62 miljoen hectare. Uitgaande van een raming van teeltbevorderingsorganisatie Deutsches Maiskomitee (DMK) komen de opbrengsten van 912.000 hectare van de snijmaisteelt in de biovergisters.  Los daarvan is snijmais na wintertarwe (ruim 3,25 miljoen hectare) de qua areaal grootste teelt in Duitsland.

Laatste reacties

  • jan1953

    goed voor de prijs in nederland word mais toch niet zo duur als woed gescheeuwt

  • info36

    Wel als ze veel in de biovergister duwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.