Rundveehouderij

Nieuws 1746 x bekeken 6 reactieslaatste update:1 feb 2016

Boerderij-lezers niet unaniem over hoe verder met DOC

Doetinchem – De lezers van Boerderij zijn verdeeld over hoe verder met DOC Kaas. Dat blijkt uit een poll op de website van het vakblad.

DOC-Kaas kondigde afgelopen maart aan te willen fuseren met het Duitse DMK. Zuivelondernemingen A-ware en Hochwald bieden beide een alternatief. Uit een Boerderij-poll blijkt dat 38 procent van de lezers voor een fusie met DMK is. 46 procent van de lezers kiest voor samenwerking met A-ware met behoud van zelfstandigheid. 16 procent van de lezers ziet meer in het versneld uitbouwen van de samenwerking met het eveneens Duitse Hochwald. Aan de online poll deden in totaal 477 lezers mee.

Donderdag 21 mei wordt er door de leden van DOC over fusieplannen gestemd.

Lees alles over de fusieplannen van DOC Kaas en DMK in het dossier

Laatste reacties

 • brutus71

  Volgens mij zijn de meeste lezers van de Boerderij geen doc lid, dus kun je met deze uitslag niet veel, morgen is de echte en enige stemming

 • agratax2

  @brutus71. Je hebt gelijk, maar het geeft wel aan hoe onafhankelijke collega's over het probleem en de oplossing denken. Zij zullen hier een zakelijk argument voor hebben en misschien is hun niet finacieel ingegeven oplossing op d elange termijn wel beter dan de korte financiele oplossing die de leden nu even voorstaan bij de huidige slechte prijzen. 

 • Genie


  Slechte prijzen? This is only the beginning.

 • brutus71

  @agratax ik ben melkveehouder en lid van RFC, dus ik sta in discussie ook aan de zijlijn, ik ken dus alle in en ouds ook niet in deze discussie.
  ik ben wel een lief hebber in dit soort zaken.

  Het zal mij benieuwen wat er morgen wordt besloten, eerst maar eens afwachten of er morgen wel echt gestemd gaat worden, ik wens alle doc. leden  morgen alle wijsheid toe en zich niet laten leiden door emotie maar door alles juist aft te wegen.

 • boerbenning

  welke leden stemmen morgen

  De duitse leden van dockaas hebben ondanks veel melk geen stemrecht!!!!!!
  Dragen wel in op het kapitaal van dockaas. vreemd he

 • Foxxy

  Allen veel wijsheid in de stemming vanaf de zijlijn !
  DOC is ondanks de teleurstellende prijzen nog steeds iets om trots op te zijn !

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.