Rundveehouderij

Nieuws 1303 x bekeken 1 reactie

Inteelt baart melkveehouder zorg

Wageningen – 45 procent van de Nederlandse melkveehouders noemt inteelt als de grootste zorg op gebied van de rundveefokkerij.

Dat blijkt uit een tussenevaluatie in een nog lopende onderzoek 'Fokmonitor 2015' van Geelen Consultancy, waarin melkveehouders hun belangrijkste zorgen in de fokkerij kenbaar kunnen maken. De op een na grootste zorg is de overdaad aan fokkerijgetallen (kenmerken met een fokwaarde) met 40 procent. Verder vindt een kwart van de veehouders te weinig variatie in het stieraanbod. Ook uit een kwart zorgen over de duurzaamheid van de veestapel. Leveringsproblemen wordt nauwelijks genoemd en ook het aantal aanbieders van fokmateriaal wordt niet als een probleem ervaren.

Eén reactie

  • koestal

    Daarom volop doorkruizen met andere rassen ,gebeurt toch al !

Of registreer je om te kunnen reageren.