Rundveehouderij

Nieuws 1863 x bekeken 1 reactie

Holland Vlees vrij van verscherpt toezicht

Dodewaard - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het verscherpte toezicht bij Holland Vlees Service (vroeger Van Hattem Vlees) opgeheven, meldt omroep Gelderland.

De dienst meent dat het bedrijf zich voldoende hersteld heeft om weer onder het reguliere toezicht te vallen. Van Hattem kwam vorig jaar in opspraak en ging failliet omdat het bedrijf verdacht werd van fraude met paardenvlees en duizenden tonnen vlees moest laten terughalen.

Sinds de opstart in april vorig jaar staat Holland Vlees Service onder verscherpt toezicht. Sindsdien heeft het nog wel twee boetes gekregen voor tekortkomingen bij de slacht, zo constateert Omroep Gelderland op opgevraagde documenten. Ook zou een aantal bedrijfsprocedures nog niet voldoen. Toch heeft het bedrijf zich volgens de NVWA voldoende hersteld en mag het weer gewoon verder werken.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.