Rundveehouderij

Nieuws 1459 x bekeken 1 reactie

Geen spoedig debat over melkveewet

Den Haag - In de Tweede Kamer is geen meerderheid voor een debat op korte termijn over de invulling van de grondgebonden groei van de melkveehouderij.

Dat bleek toen SP-Kamerlid Eric Smaling een debat aanvroeg naar aanleiding van de uitstelbrief van staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) over de invulling van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) bij de melkveewet.

"Het melkquotum verdwijnt op 1 april en wij en de melkveehouders hebben nog geen idee hoe de melkveehouderij straks verantwoord mag ontwikkelen", aldus Smaling. Hij voegt eraan toe dat er blijkbaar wel overleggen zijn met de coalitiepartijen VVD en PvdA. "Of in stal-termen, er wordt wel gesproken met Sjoera 17 en Helma 27, maar we zouden daar ook graag bij betrokken worden", zegt Smaling.

ChristenUnie, PvdD, D66 en PVV steunen het verzoek. SGP, CDA, VVD en PvdA steunen het verzoek niet. Zij willen liever de invulling van de AMvB afwachten om inhoudelijk over het onderwerp te kunnen spreken. Het debat wordt wel toegevoegd aan de lijst met dertigledendebatten.

Eén reactie

  • Broederijbrok

    NVP 11 heeft ook een mening hoe verantwoord pluimveerechten kunnen worden afgeschaft. In de pluimveesector kan dat
    VERANTWOORD dat heeft de sector bewezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.