Rundveehouderij

Nieuws 4101 x bekeken

Zwartbont HHH-show opnieuw naar Marie 356

De 25ste editie van de HHH-show in Zwolle is gewonnen door Marie 356 van Alex Verwaijen uit Beilen. Jurylid Pat Conroy maakt haar tot algemeen kampioen zwartbont en daarmee evenaart ze haar prestatie van vorig jaar.

Begeleidster Erica Rijneveld sprong een gat in de lucht toen ze bemerkte dat Conroy haar kant op liep. Kort voor het algemeen kampioenschap won de Goldwyn-dochter ook al het kampioenschap van de oudere koeien.

Goede dag voor Albring

De reservetitel voor zwartbont oud ging naar Drouner Ria 1038 van Harm Albring uit Drouwenermond. Familie Albring had toch al een goede dag, want in de ochtend bleek het kampioenschap bij de vaarzen een prooi voor Drouner AJDH Cosmo daar het kampioenschap. De prachtige vaars bleef Ellen 13 van Familie De Groot uit Oudega net voor. Zij pakte het reservelint.

Geweldige koeien in middenklasse

De middenklasse bracht een reeks geweldige koeien, waarbij Veenhuizer Gold One van Jannes Uineken uit Dalen er met het kampioenslint vandoor ging. Daarmee treedt ze in de voetsporen van haar moeder, Veenhuizer Winnie Damion, die op een eerdere HHH-show ook al hoofdprijzen in de wacht sleepte evenals destijds in Libramont (B.). De koe van Uineken werd ook tot algemeen reservekampioen aangewezen door Conroy. De reservetitel zwartbont midden ging naar Willem's Hoeve Rita 670, van Dick de Jong in Buren.

Of registreer je om te kunnen reageren.