Premium
Een onthoornd kalf. Met de aangepaste Wet dieren mag onthoornen straks wellicht niet meer. - Foto: Koos Groenewold RundveeColumn

‘Bijna gedwongen naar hoornloze koeien’

Reacties

  1. Voor jonge koeien met punthoorns zijn alle koeien doodsbang,en terecht ze kunnen zeer zware verwondingen toebrengen . Sommige zijn echt donderstenen en steken als ze de kans krijgen iedere koe verrot en zeker als ze in een hoek staan en niet snel weg kunnen.Zonder hoorns keert de rust weer terug in de stal en blijven ze rustig vreten aan het voerhek en trekken ze zich niks van aan andere koeien.

  2. neen voort, honden , katten en paarden castratie/sterilisatie mogen altijd doorgaan. het zelfde geld voor. honden, katten en vogelkooien. dat gaan de groenen en pvdd partijen nooit verbieden. omdat ze dan aan teveel eigen kiezers/ stemmers komen ( benadelen) . alleen in de boeren sector, daar moeten de klappen vallen. ook omdat daar in hun ogen, daar weinig linkse kiezers zijn, en de groep vele malen kleiner is . ik vind ook allemaal, of geen wet dieren.

  3. Als we jouw redenatie volgen, dan is er een veel simpeler oplossing. Stoppen met Engelse voerhekken. Dan is onthoornen niet meer nodig. En kunnen de koeien met hoorns blijven rondlopen.

    Zo simpel zal het wel niet zijn…..

Beheer
WP Admin