Rundveehouderij

Nieuws 712 x bekeken 3 reacties

LTO zoekt oudste melkkoe

Den Haag - De LTO vakgroep Melkveehouderij zoekt voor de vierde keer de oudste, melkgevende koe in Nederland.

De tweejaarlijkse zoektocht past bij de toekomstvisie van de vakgroep om werk te maken het fokken van een gezonde koe die makkelijke produceert. De eerste drie oudste koeien van Nederland waren Nellie 23 van fam. Koster in Kampen (2008), Wiebrig 26 van fam. Kools in Riel (2010) en Anna 49 van familie Sikkema in Harkema (2012).

Laatste reacties

 • Sjaak

  De oudste melkkoe.... ?
  Is diegene, die al sinds jaar en dag gemolken wordt, de boer zelf!

 • koeien10

  heeft lto niets beters te doen dan oude koeien uit de sloot te halen?

 • gjh

  wat een lach wekkende opdracht ik dacht dat lto wat nuttig zou gaan doen naar al regels waar de boer mee zit. Maar ja voor de boeren opkomen hebben ze nog nooit gedaan en zullen ze ook niet gaan doen ook. WAT EEN TRIEST BOELTJE DIE LTO !!! denk dat keesje romijn weer een dagje uit is om een bloemetje te brengen

Of registreer je om te kunnen reageren.