Rundveehouderij

Nieuws 1396 x bekeken

Zeedieker Roseanna Red pakt hoofdtitel roodbont

Zwolle - Zeedieker Roseanna Red van Jacob Wijnker won de HHH-titel bij zowel de senioren als bij het algemeen kampioenschap, maar de roodbonte prijzen gingen verder keurig verdeeld naar zes verschillende bedrijven.

Opvallende afwezigen waren de koeien van de families Hermanussen en Schrijver. Bij de vaarzen zat de meeste kwaliteit in de dieren die al wat langer geleden gekalfd hadden. Zeedieker Mon-Chri 20, afgelopen zomer reserve kampioene op de NRM, was nog flink door gegroeid. De koe van Evert Korenberg uit Wezep straalde minder, maar bezit zoveel kwaliteit, dat ze vrij eenvoudig de vaarzentitel binnen haalde. Grootste concurrent was Big Boukje 305.

In de beste middenklasse was de strijd hevig. Jipsing Bontje 39 van de gebroeders Engelen uit Grashoek vocht zowel in de rubriek als in de  finale met Annie 127 van de familie Pellikaan uit Meerkerk. De stijlvolle Annie won en behaalde een jaar na het vaarzenkampioenschap opnieuw een titel op de HHH.

Bij de oudere koeien waren veel ogen gericht op Marjan 26 van Hendrik Jan Arentsen Raedt uit Barchem.  Na het algemeen kampioenschap op de HHH van 2012, werd ze vorig jaar reserve kampioen senioren. Zo ging het ook dit jaar weer. Jacob Wijnker uit Avenhorn had Zeedieker Roseanna Red er best voor staan. Daarmee pakte deze koe na de zege bij de senioren even later ook het algemeen kampioenschap.

Of registreer je om te kunnen reageren.