Rundveehouderij

Nieuws 1574 x bekeken

Opmerkelijke prestaties uiergezondheid beloond

Deventer - Het UGA -eam van de Gezondheidsdienst voor Dieren presenteert de lijst van genomineerden voor Uiergezondheid Awards.

In de afgelopen maanden hebben dierenartsen en professionals uit de veevoer- zuivel- en farmaceutische industrie melkveehouders voorgedragen voor de Uiergezondheids Award. De melkbedrijven zijn genomineerd omdat ze op een succesvolle manier bezig zijn met uiergezondheid, zoals een flinke daling van het tankmelkcelgetal of het aantal klinische mastitisgevallen. Ook is er gekeken naar mooie resultaten op gebied van selectief droogzetten.

De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde): maatschap Bongers-Dullemond in Laag Soeren (Gld.), A & R Bouwmeester in Oudenbosch (N.-Br.), melkveehouderij Olink in Valthermond (Dr.), W. Peek in IJsselstein (Ut.) en maatschap Steverink in Silvolde (Gld.).

Ook dit jaar reikt het UGA-team van de GD de Uiergezondheid Awards uit aan de melkveehouders die de meest opmerkelijke prestatie hebben neergezet op het gebied van uiergezondheid. De uitreiking van de Uiergezondheids Award zal plaatsvinden tijdens het congres Gezonde Melkveehouderij dat de GD in samenwerking met Boerderij op 25 november in Zwolle organiseert.

Of registreer je om te kunnen reageren.