Pluimveehouderij

Nieuws 2291 x bekeken laatste update:28 jul 2015

Duitse rechter wijst verbod doden eendagshaantjes af

Minden - Het verbod op het doden van eendagshaantjes in de legsector van Noordrijn-Westfalen is juridisch niet houdbaar. Dat heeft het Verwaltungsgericht in Minden uitgesproken. De zaak was aangespannen door de broederijen in de deelstaat.

Volgens de administratieve gerechtelijke instantie ontbreekt de juridische basis voor het per decreet uitgevaardigde verbod. Voor een dergelijke ingreep in de ondernemersvrijheid moet het parlement ingeschakeld worden. Noordrijn-Westfalen kan tegen de uitspraak in hoger beroep gaan bij het Oberverwaltungsgericht in Münster en daarom is de zaak nog niet rechtsgeldig. Het verbod op het doden van de kuikens ging 1 januari in.

Of registreer je om te kunnen reageren.