Pluimveehouderij

Nieuws 1625 x bekeken

Hong Kong neemt maatregelen tegen verspreiding vogelgriep

Hong Kong- Hong Kong neemt rigoreuze maatregelen om insleep van vogelgriepvirussen te voorkomen. Het land heeft 19.000 vleeskuikens die afkomstig waren uit China laten ruimen.

Een groothandelsmarkt is gesloten en importen zijn verboden, nadat uit tests was gebleken dat een aantal dieren besmet is met H7N9-vogelgriepvirus. De dieren waren afkomstig uit de de provincie Guangdong in China, waar dit virus al langer rondwaart. De overheid sluit verdergaande maatregelen om verspreiding van virus te voorkomen niet uit. zo wordt een verbod op de verkoop van levende vogels overwogen. In verband met de uitbraken van H7N8 heeft Hong Kong ook importen uit Japan, Duitsland, Italië en Canada stilgelegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.