Home

Nieuws 1872 x bekeken 1 reactie

China heeft meer akkerland nodig

China gaat 1,3 miljoen hectare land geschikt maken voor akkerbouw. Dat moet in 2020 zijn gerealiseerd. Dat schrijft de regering in het nieuwe vijfjarenprogramma voor grond, meldt persbureau Reuters.

China heeft ongeveer 124,3 miljoen hectare akkerland en 100 miljoen hectare voor overig gebruik. De overheid wil de voedselproductie vergroten. In China is 2 miljoen hectare landbouwgrond sinds 2003 verloren gegaan door stadsuitbreidingen, wegenbouw en milieuvervuiling, stelt Reuters. De reserves aan nog niet gebruikte landbouwgrond is sindsdien zelfs met 70% gedaald. In tien provincies, waaronder Peking en Jiangsu, is zelfs meer dan 90% van de reserves aan landbouwgrond verloren gegaan aan verstedelijking en vervuiling.

Alle onroerendgoedtransacties in het buitengebied staan in één database op boerderij.nl. Boerderij publiceert ook elke maand nieuwe gemiddelde grondprijzen per regio. Bekijk het hier.

Eén reactie

  • koestal

    China heeft al veel grond in Afrika verworven,ze huren de grond van de diktators die het geld zelf opstrijken,terwijl de bevolking zich met een klein tuintje moet redden

Of registreer je om te kunnen reageren.