Home

Nieuws 585 x bekeken 1 reactie

Alarmsysteem verplicht voor Duitse mestopslag

Berlijn - Duitse mestbassins en andere mestopslagvoorzieningen moeten voortaan zijn voorzien van een lekkage-alarmsysteem. Die ommezwaai meldde landbouwminister Christian Schmidt, die eerder een dergelijke verplichting niet noodzakelijk achtte.

Onder druk van de deelstatenkamer van het parlement heeft Schmidt zijn visie moeten wijzigen. Het Deutsche Bauernverband (DBV) is verbolgen en doet een dringend beroep op de bewindsman om de eis toch weer te laten vallen. Dit omdat de kleinere bedrijven de dupe worden daar de voorziening nieuwe investeringen vergt die de bedrijven mogelijk niet op kunnen brengen. Het gevolg is een onnodige versnelling van de structuurontwikkeling, aldus het Bauernverband. De alarm-eis gaat gelden voor opslagfaciliteiten van meer dan 25 kubieke meter.

Eén reactie

  • Burnetti

    Dit is het volume dat in Nederland (nog) niet vergunningvrij is geworden. Wanneer dit richting geeft aan het Nederlandse beleid zal het risico op ongevallen zoals in Makkinga in de toekomst dalen.

    Veiligheid eerst!

Of registreer je om te kunnen reageren.