Home

Nieuws 1295 x bekeken

Droogte Californië houdt aan

Sacramento – Californië wacht mogelijk nog maanden van ernstige droogte. Dat denkt de belangrijke weeronderzoeker Brian Fuchs van de University of Nebraska, die samen met een team wetenschappers de droogtekaarten maakt waarop de federale overheid van de Verenigde Staten vertrouwt.

Volgens de kaarten is nu 81 procent van Californië getroffen door ernstige droogte. Niet alleen Californië is getroffen door droogte, maar ook aanpalende staten en zelfs delen van het Middenwesten. Californië springt echter in het oog vanwege de omvang van de droogte, maar ook als rijkste en grootste staat van de VS en belangrijkste producent voor onder meer de productie van groente en fruit en zuivel.
Volgens Fuchs staan alle signalen op rood en kan de droogte aanhouden tot oktober. Het Amerikaanse ministerie van landbouw heeft bijna $10 miljoen aan steun toegezegd voor herstel van waterbronnen of het slaan ervan.

Of registreer je om te kunnen reageren.