Home

Nieuws 745 x bekeken

Bayer CropScience koopt herbicidenportfolio van DuPont

Monheim - Bayer CropScience neemt van het Amerikaanse DuPont Crop Protection de rechten over op een pakket onkruidbestrijdingsmiddelen die zijn geregistreerd en toegelaten in de USA, Canada, Mexico, Australië en Nieuw-Zeeland.

Het Duitse concern denkt daarmee zijn positie op de markt voor herbiciden fors te versterken, zo blijkt uit de toelichting bij de donderdag samen met de cijfers van het derde kwartaal bekendgemaakte acquisitie. Het gaat bij de aankoop volgens Bayer om ongeveer dertig gevestigde en innovatieve herbiciden met merknamen als Perpective, Streamline, Escort en Oust uit de zogenoemde landmanagementportfolio van DuPont. Bayer CropScience brengt het pakket onder in zijn segment Environmental Science, waarmee het industriële vegetatiemanagement wordt bediend. Daarmee wordt bedoeld dat de middelen worden ingezet bij de bestrijding van onkruid en ongewenst struikgewas op bijvoorbeeld rails en wegbermen. Tevens krijgt het bedrijf toegang tot het groeiende herbicidenmarktsegment bosbouw en weideareaal in Noord-Amerika. Buiten de genoemde staten houdt DuPont de rechten van de merken in handen.

Bayer CropScience heeft los daarvan in het derde kwartaal goed geboerd. Het resultaat voor belasting, afschrijving, rente (ebitda) steeg ten opzichte van dezelfde periode in 2013 met ruim 24 procent naar €278 miljoen. De omzet nam met krap 13 procent toe naar €1,93 miljard. Daaraan droegen zowel het landbouwsegment (gewasbescherming en zaadgoed) als het segment milieubescherming (environmental science) bij. In het zaadgoedsegment kon de omzet zelfs bijna worden verdubbeld, namelijk met een kleine 96 procent als even wordt afgezien van de effecten van valutakoersen en tussentijdse wijzigingen in de portfolio.  Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.