Foto: René Stevens AlgemeenFoto

Combibedrijf met vleesvarkens en kalveren

Een goed onderhouden vleesvarkens- en kalverbedrijf in Nuenen kan als zelfstandig bedrijf worden voorgezet, maar ook als tweede locatie.

Van de totale oppervlakte is circa 1,5 hectare bouwblok. De 2,5 hectare agrarische grond bij het bedrijf is leemhoudende zandgrond.

De woning heeft een inhoud van 750 kuub. De woning heeft vijf slaapkamers waarvan één op de begane grond. Deze is ook als kantoor bruikbaar.

In totaal zijn er dertien krachtvoersilo s, waaronder vier in een constructie bij de vleeskalveren, om de voermengwagen onder te vullen.

Ruwvoer wordt opgeslagen in vier royale sleufsilo s. De grootste meet 44 x 12,5 meter en is 2 meter hoog. Ook ligt er een kuilplaat van 8 x 24 meter.

Verder staan er enkele andere gebouwen en loodsen op het erf, waaronder een garage met werkplaats en hygiënesluis.

Beide stallen zijn in 2006 gerenoveerd, waaronder het verhogen van de kap en nieuwe stalinrichting. De stallen zijn uitgevoerd met natuurlijke ventilatie en voergang in het midden.

De vleeskalveren zijn gehuisvest in twee voormalige koeienstallen. De oudste is gebouwd in 1977 en 1981, de jongste in 2002.

Van het rantsoen wordt via een systeem met sensorvoedering gemiddeld 35% vervangen door bijproducten. Daarvoor staan er drie opslagtanks van 50 kuub en één van 60 kuub op het erf.

De nieuwste stal is in 2009 gebouwd en heeft een capaciteit van 2.604 varkens. Alle varkensstalen zijn uitgerust met een combiluchtwasser en voldoen daarmee aan de Brabantse emissie-eisen.

Het bedrijf ontvangt speenbiggen, waarna deze op ongeveer 35 tot 40 kilo naar de vleesvarkensstallen gaan. De productie is voor de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV).

Twee oude varkenstallen zijn in 1985 gebouwd en verlengd in 2009. Deze bieden plaats aan 1.593 vleesvarkens en 1.418 gespeende biggen.

De vraagprijs voor het object is ¬ 1.950.000. Meer informatie bij makelaar Adriaan van den Heuvel makelaars, Helmond (Noord-Brabant).

In het Brabantse Nuenen staat een vleesvarkens- en rosékalverbedrijf te koop. Het bedrijf telt circa 4.200 vleesvarkens, 1.400 gespeende biggen en 472 rosévleeskalveren op een totale oppervlakte van 4.18.00 hectare. - Foto's: René Stevens

Beheer
WP Admin