Home

Foto & video 2611 x bekeken

Landbouwnieuws in beeld: week 34

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Locronan – Hij kijkt wat treurig voor zich uit, de Franse varkensboer Jaen-Jacques Louboutin, staande in een lege stal. Afgelopen week heeft Louboutin zijn laatste zeugen ingeladen op een veewagen die ze naar de plaatselijke slachterij heeft gebracht. Sinds hij het ouderlijk bedrijf in 2007 overnam voor bijna een miljoen euro produceert de varkenshouder onder de kostprijs. Hij is gedwongen zijn bedrijf te sluiten.

  Locronan – Hij kijkt wat treurig voor zich uit, de Franse varkensboer Jaen-Jacques Louboutin, staande in een lege stal. Afgelopen week heeft Louboutin zijn laatste zeugen ingeladen op een veewagen die ze naar de plaatselijke slachterij heeft gebracht. Sinds hij het ouderlijk bedrijf in 2007 overnam voor bijna een miljoen euro produceert de varkenshouder onder de kostprijs. Hij is gedwongen zijn bedrijf te sluiten.

  Foto: ANP
 • Sumatra – Een politieagent draagt een vracht cannabisplanten om verderop te laten vernietigen. Dit gebeurt gelijk nadat een illegale plantage is ontdekt aan de voet van de berg Seulawah, in de provincie Aceh Besat op Sumatra. De Anti-drugs-politie heeft er zijn handen vol aan, het gaat om honderden hectares. Aceh staat bekend als de grootste illegale producent van marihuana.

  Sumatra – Een politieagent draagt een vracht cannabisplanten om verderop te laten vernietigen. Dit gebeurt gelijk nadat een illegale plantage is ontdekt aan de voet van de berg Seulawah, in de provincie Aceh Besat op Sumatra. De Anti-drugs-politie heeft er zijn handen vol aan, het gaat om honderden hectares. Aceh staat bekend als de grootste illegale producent van marihuana.

  Foto: ANP
 • Sarlat-la-Canéda – In een supermarkt in de Franse Dordogne loopt een paar jonge varkens rustig te 'winkelen'. Een Franse boer heeft de dieren in de winkel losgelaten terwijl hij samen met collega's voor de deur van de supermarkt aan het demonstreren is tegen het landbouwbeleid.

  Sarlat-la-Canéda – In een supermarkt in de Franse Dordogne loopt een paar jonge varkens rustig te 'winkelen'. Een Franse boer heeft de dieren in de winkel losgelaten terwijl hij samen met collega's voor de deur van de supermarkt aan het demonstreren is tegen het landbouwbeleid.

  Foto: ANP
 • Bagdad – Tijdens een demonstratie die oproept tot hervorming in het agrarische beleid van de regering dragen de demonstranten het portret van de Iraakse premier Haidar al-Abadi mee met daarnaast de tekst 'Boeren van Irak, zijn allemaal Haidar al-Abadi' en 'Landbouw is de belangrijkste inkomstenbron van Irak, wees er voorzichtig mee'.

  Bagdad – Tijdens een demonstratie die oproept tot hervorming in het agrarische beleid van de regering dragen de demonstranten het portret van de Iraakse premier Haidar al-Abadi mee met daarnaast de tekst 'Boeren van Irak, zijn allemaal Haidar al-Abadi' en 'Landbouw is de belangrijkste inkomstenbron van Irak, wees er voorzichtig mee'.

  Foto: ANP
 • Echt - De mooiste modderpoel van 2015 in Nederland is volgens Wakker Dier te vinden bij de varkenshouderij van familie Kurvers in Echt. Deze varkens lijken het er wel mee eens te zijn. De familie Kurvers is een van de acht varkenshouders die zich hebben aangesloten bij het Limburgse Livar-concept (Livar staat voor Limburgs Kloostervarken). Het bedrijf van Kurvers heeft drie Beter Leven-sterren van de Dierenbescherming.

  Echt - De mooiste modderpoel van 2015 in Nederland is volgens Wakker Dier te vinden bij de varkenshouderij van familie Kurvers in Echt. Deze varkens lijken het er wel mee eens te zijn. De familie Kurvers is een van de acht varkenshouders die zich hebben aangesloten bij het Limburgse Livar-concept (Livar staat voor Limburgs Kloostervarken). Het bedrijf van Kurvers heeft drie Beter Leven-sterren van de Dierenbescherming.

  Foto: Twan Wiermans
 • Edesheim – In de wijngaard van de familie Anselmann in Edesheim, in de Duitse deelstaat Rijnland-Paltz, is de druivenoogst begonnen. De oogst is dit jaar ongeveer op dezelfde tijd als vorig jaar. Het warme weer maakt een vroege oogst mogelijk. Anselmann heeft voornamelijk Bacchus-druiven in zijn wijngaard.

  Edesheim – In de wijngaard van de familie Anselmann in Edesheim, in de Duitse deelstaat Rijnland-Paltz, is de druivenoogst begonnen. De oogst is dit jaar ongeveer op dezelfde tijd als vorig jaar. Het warme weer maakt een vroege oogst mogelijk. Anselmann heeft voornamelijk Bacchus-druiven in zijn wijngaard.

  Foto: ANP
 • Nwoya – Langzamerhand wordt een boerderij in het Nwoya-district in Noord-Oeganda aan het zicht onttrokken. De maisvelden die het bedrijfje omringen zijn nu zo hoog dat de boerderij alleen vanaf een hogere locatie zichtbaar is.

  Nwoya – Langzamerhand wordt een boerderij in het Nwoya-district in Noord-Oeganda aan het zicht onttrokken. De maisvelden die het bedrijfje omringen zijn nu zo hoog dat de boerderij alleen vanaf een hogere locatie zichtbaar is.

  Foto: Reuters
 • Kleinfrankenheim – De Franse varkenshouder Laurent Ulrich uit Kleinfrankenheim, vlakbij Straatsburg, kijkt bezorgd naar een groepje van zijn biggen. Ulrich ziet met lede ogen aan dat de afzet van zijn varkens is stilgevallen. De garantieprijs voor varkens die is afgesproken met de regering wordt door de vleesverwerkers als te hoog gezien. Massaal wordt varkensvlees van over de grens gehaald.

  Kleinfrankenheim – De Franse varkenshouder Laurent Ulrich uit Kleinfrankenheim, vlakbij Straatsburg, kijkt bezorgd naar een groepje van zijn biggen. Ulrich ziet met lede ogen aan dat de afzet van zijn varkens is stilgevallen. De garantieprijs voor varkens die is afgesproken met de regering wordt door de vleesverwerkers als te hoog gezien. Massaal wordt varkensvlees van over de grens gehaald.

  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.