Joep Vis. - Foto: Peter Roek BoerenlevenFoto

‘Grond kopen is lastig. Huren is dan handiger’

Joep Vis (23) heeft zijn studie tuin- en akkerbouw aan de has in Den Bosch afgerond.

Joep vormt samen met zijn vader en broer een cv. Een strakke taakverdeling is er niet, iedereen kan alles. Joep werkt daarnaast als zzp‘er voor andere boeren.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik …

“De omvang. We willen graag uitbreiden, areaal erbij. Kopen is een optie, maar dat wordt lastig. Huren is dan net zo handig. We hebben arbeid en machines genoeg, 200 hectare kunnen we goed behappen. Daarnaast wil ik misschien een wat minder intensief bouwplan hanteren. Verder moet de productie omhoog, die is nu stabiel. We zouden voor die productieverhoging graag extra champost gebruiken, maar wettelijk is dat niet mogelijk.”


Over vijf jaar …

“Ik vind het lastig om ver vooruit te kijken. Ik kan wel van alles bedenken, maar dan moet je het ook nog uitvoeren. Ik hoop dat over vijf jaar de productie is gestegen en dat we er areaal bij hebben. Dat wordt wel lastig, grond is schaars hier. Ik durf dan ook niks te beloven.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin