Akkerbouw

Nieuws 844 x bekeken

Aardappelproef met dripirrigatie

Bergeijk – Op een aardappelareaal van 5 hectare wordt dit seizoen een proef uitgevoerd met dripirrigatie in combinatie met fertigatie.

Dit is een initiatief van DLV Plant en een aantal partijen om ervaring op te doen in Nederlandse teelten.

Het doel is duurzaam ondernemen. Dripirrigatie en fertigatie maakt een gerichter en lager gebruik van meststoffen mogelijk en kan leiden tot efficiënter watergebruik. De noodzaak komt voort uit de strengere bemestingsnormen, regels rondom beregening, waterschaarste en de steeds extremere weersomstandigheden.

De 5 hectare aardappelen bij teler Jan van Sambeeck in Bergelijk (Noord-Brabant) zijn begin mei geplant in een beddenteeltsysteem. Dripirrigatie voorzien het perceel van vocht. Aan dat vocht zijn meststoffen toegevoegd.

In Noord-Nederland ligt een kleinere variant van deze proef.

Of registreer je om te kunnen reageren.