Boermarke in Enschede is één van de grootste producenten van plantaardige kaasvervangers in Nederland. - Foto: Hans Prinsen RundveeNieuws

Zuivelhoeve koopt zuiveltak Boermarke

Zuivelhoeve koopt de zuivelactiviteiten van Boermarke. Zuivelhoeve is onderdeel van Roerink Food Family. Ook De Dessert Meesters, IJsnerds (start-up) en de Zuivelhoevewinkels horen bij het concern. Eerder waren ook Heks’nkaas en Happy Goat onderdeel van het bedrijf, maar die werden verkocht.

Boermarke richt zich voortaan volledig op de productie van plantaardige producten: plantaardige kaas, yoghurt en ijsvervangers. Dat bevestigt Zuivelhoeve na eerdere berichtgeving in Tubantia. Het gaat om een zogenaamde ‘stille overname’ en de bedrijven willen niet veel details vrijgeven.

Integratie zuivelproducten Boerhave in assortiment Zuivelhoeve

Het merk Boermarke blijft na de overname van de zuiveltak door Zuivelhoeve wel bestaan, maar dan alleen als plantaardig merk. De zuivelproducten van het bedrijf zullen – zonder de naam Boermarke – in het assortiment van Zuivelhoeve worden geïntegreerd. Zuivelhoeve verwacht dat door de overname een ‘gebalanceerd productassortiment’ ontstaat en denkt verder te kunnen groeien in de zorgmarkt, foodservice en retail. Door de overname gaan geen banen verloren, er komen zelfs banen bij.

Boermarke alleen nog plantaardig

Boermarke begon in 1987 met de productie van boerenroomijs van melk van de eigen boerderij. In het begin verkocht het bedrijf de producten vooral aan zuivelboerderijen in Nederland. In 2015 begon het met de productie van plantaardige yoghurt en desserts. Boermarke schrijft op zijn website dat de productie van vegan-producten in 2019 ‘grote vormen’ aannam.

In hetzelfde jaar neemt het de Zuivelmakers over. In 2021 nam het bedrijf een productielijn voor plantaardige kaas in gebruik. Inmiddels is het een van de grootste producenten van plantaardige kazen in Nederland en een belangrijke leverancier van private label-merken voor Nederlandse supermarkten.

In een bericht aan relaties schrijft Boermarke: ‘De ontwikkelingen in plantaardige en vegan zuivelalternatieven gaan snel. Doordat wij onze zuivel nu onder kunnen brengen bij Zuivelhoeve, kunnen wij ons focussen op internationale groei en productontwikkeling binnen de plantaardige markt.’CM-Block Knop

LEES MEER ARTIKELEN OVER ZUIVEL


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin