Opnieuw zijn er vier schapen doodgebeten in Flevoland. Twee andere dieren waren zo zwaargewond dat ze moesten worden doodgespoten. Foto ter illustratie. - Foto: Herbert Wiggerman AlgemeenNieuws

Weer schapen gedood in Flevoland

Opnieuw zijn er vier schapen doodgebeten in Flevoland. Twee andere dieren waren zo zwaargewond dat ze moesten worden doodgespoten.

Hoogstwaarschijnlijk is dit opnieuw het gevolg van een wolvenaanval. Afgelopen weekend werden ook al vijf schapen gedood in Swifterbant.

Deze keer waren schapen aan de Reveweg in Dronten het slachtoffer. Schapenhouder Gert Visch vertelt ontdaan zijn verhaal bij Omroep Flevoland. Hij is van plan om al zijn schapen te verkopen en bekijkt nog of hij deze herfst opnieuw met schapen gaat beginnen. “Anders is het einde schapenhouderij voor ons. Want dit gaan we financieel niet trekken.”

Bijtwonden in nek

DNA-onderzoek moet nog uitwijzen of het inderdaad een wolf is die de schapen in Flevoland aanvalt. De taxateur van BIJ12, het bureau van de provincies waar wolvenschade gemeld moet worden, liet er tegenover de getroffen schapenhouders geen twijfel over bestaan dat het hier om een wolf gaat.

Dat was onder andere te zien aan de bijtwonden in de nek. In Flevoland is jaren geleden een wolf actief geweest. In 2018 werd zijn aanwezigheid voor het eerst vastgesteld in Zeewolde en later nog en keer in Bant.

Beheer
WP Admin