Premium
Foto: Peter Roek AkkerbouwColumn

‘Waarom zijn boeren altijd de gebeten hond’

Reacties

  1. Beste Han,
    Dan maar hopen dat er een keer echt schaarste optreed en de de voedselprijzen uit de pan vliegen. Zodat de kiezer dat als een zeer belangrijk item zien en dat de politiek hier dan weer op inspringt. zodat de boer meer waardering krijgt en de overheid stopt met dit buldozerbeleid.

    1. @smeets. Zo lang de wereldhandel nog wordt geleid door de rijke landen, zal hier geen voedsel tekort optreden, hooguit een (kleine) prijsstijging. Het tekort zal zal voelbaar zijn bij de landen waar de armste mensen wonen en de overheden hun inkomen door voedselexport zien stijgen. Voor de mensen hier zich realisren, dat de vluchtelingen stromen mede worden veroorzaakt door hun eigen luxe gedrag, is hier het open land omgezet in natuur, die bedreigt wordt door de ongecontroleerde bescheming van predatoren.

  2. @Smeets. De beleidmakers zullen niet stoppen met dit Bulldoser beleid. Er zijn eenvoudig te weinig stemmen te halen bij de boeren, omdat onze verzuiling de verdeeltheid onder de kiezers die direct of indirect van landbouw afhankelijk zijn (zuivelmedewerkers, monteurs, vrachtwagenchauffeurs etc.), heeft weten te handhaven. Ook een tekort zoals afgelopen jaar bij de medische hulpmiddelen zal geen verandering veroorzaken, want ook afgelopen jaar is er niets aan de medische hulpmidelen productie veranderd. Macht betekent “Verdeel en Heers” techniek goed beheersen en de “juiste vriendjes” mobiliseren. Hebben boeren decennia goed gedaan en nu de oude zuilen zijn vervangn door nieuwe zuilen zit de landbouw zonder politieke steun.

  3. Bedrijven vervuilen niet voor zichzelf. Bedrijven produceren voor hun klanten en de vervuiling die dat geeft moet op het conto van de klanten komen. Bij een vliegreis doen we dat al wel. Degene in het vliegtuig is de vervuiler maar als je een eitje eet is de pluimveehouder de viespeuk. Terwijl de fijnstofvervuiling bij de ei- eter hoort.

Beheer
WP Admin