Premium
Afbeelding: Canva, Koos Groenewold en rapport Dreigingsbeeld Milieucriminaliteit AlgemeenNieuws

Openbaar Ministerie: aanpak mestfraude schiet tekort

Reacties

  1. Aanpakken die fraudeurs! Oneerlijke concurrentie voor diegene die wel netjes willen werken. Ook zorgen ze voor een slechte naam voor de hele sector en dat is minstens zo schadelijk.

  2. Drukte om een beetje mest terwijl heel Den Haag en `t mediapark met alle artiesten in Hilversum zich te pleuris snuift aan de coke en zo die tak in stand houd en dan krokodillentranen huilen bij de kist van Peter R de Vries. Den Haag moet die coke maffia eens aanpakken en niet bezuinigen op de politie.

    1. Ja Jopie gelijk heb je . Ik vraag mij zelfs wel eens af of dat ze dat ook werkelijk willen en durven . Ze bezuinigen liever op politie en gezondheid zorg van mensen We zien waar dit toe lijd . Berovingen ,aanslagen , brandstichting ,moorden enz. En bij ziekenhuizen ic bedden die flink ingekrompen zijn en mogelijk nog meer zaken bezuinigd in de gezondheid zorg die vroeg of laat aan licht komen . Was corona niet geweest waren deze zaken niet aan licht gekomen en de afbouw verder gegaan .En door bezuinigen kan gewone mens geen advocaat meer betalen . En de grootste crimineel heeft de beste advocaat . En komt er meestal goed vanaf . En de boer die paar kilo fosfaat te kort komt wordt al in verdachte bankje gezet . En moet al boete of heffing betalen zonder dat er gekeken wordt of dat werkelijk te kort is of dat weg gefraudeerd .

  3. We leven in een land waar mest illegaal wordt gemaakt maar waar bedrijven als Chemours en Chemelot legaal tonnen zwaar gifitg afval (pyrazolen, GenX en micro- en nanoplastics) in onze rivieren (=drinkwatervoorziening) mogen, want vergund door de overheid, dumpen. En in plaats van dat Boerderij daar eens over schrijft, of over het feit dat deze twee bedrijven het hoge debiet van de rivieren heeft gebruikt om eens flink te dumpen (want het wordt toch wel verdund) schrijft Boerderij het zoveelste kritische artikel over haar eigen lezers. Of in ieder geval de harde kern die nog is overgebleven.
    Triest.

  4. Stel je kind is weer een keer ziek en het medicijn die altijd goed werkte is uit de handel genomen. Zie je spanje dat medicijn in de schappen liggen: neem je het mee en fraudeer je of laat je je kind ziek. Vervang kind in koe of tarwe en het voorbeeld is duidelijk.

    1. Beste Armer het verhaal van ziek kind of wie dan ook die ziek is kan ik inkomen . Maar in de gewasbescherming spelen meer dingen mee dan gewas ziek of wat dan ook . Stoffen kunnen schadelijk zijn voor milieu . of giftig voor mens en dier . Daarop worden ze bij toelaten getest . Helaas is dit niet in alle landen hetzelfde . En het stoort mij als ik als consument producten kan kopen uit andere landen . Die behandeld zijn met middelen die in Nederland niet toegelaten zijn en dus verboden te gebruiken of te bezitten . Dit schieten we met zijn alle weinig mee op . Dan ook producten niet meer mogen verkopen ongeacht herkomst die met deze middelen behandeld zijn . En de boer hier meer voor zijn product betalen want deze zijn volgens de kennis en wetenschap van nu veiliger .

Beheer
WP Admin