Partner
Foto: Klaverblad verzekeringen AlgemeenPartner

Ontzorgen met agrarisch maatwerk: ‘Daar zijn wij best uniek in’

Geen agrarisch bedrijf is hetzelfde. Daarom werkt Klaverblad voor het verzekeren van agrarische bedrijven met maatwerkspecialisten. Maatwerkspecialist Twan van Limpt vertelt hoe hij, samen met de verzekeringsadviseur, met deze service jou als agrarisch ondernemer ontzorgt.

Agrarische risico’s vragen om specialistische kennis

De risico’s die een agrarisch bedrijf loopt, vragen om specialistische kennis. Wanneer een verzekeringsadviseur een (groter) agrarisch bedrijf wil verzekeren, komt daar vaak maatwerk bij kijken. In dat geval komt een verzekeringsadviseur samen met één van Klaverblads maatwerkspecialisten bij je langs voor een persoonlijk gesprek en een inspectie van je bedrijf. Daaruit volgt advies over hoe je de verschillende risico’s die je agrarische onderneming loopt zo goed mogelijk verzekert. Maatwerkspecialist Twan vertelt: “De kennis van een verzekeringsadviseur is enorm breed; ze moeten van zoveel onderwerpen iets afweten. Het agrarische bedrijf is daarbij echt een vak apart en dan is het prettig dat wij hen met onze kennis kunnen ondersteunen.”

Samen het bedrijf op

Dat maatwerkspecialist Twan zich in het agrarische vakgebied heeft gespecialiseerd is met zijn achtergrond niet zo vreemd. Zijn ouders hadden een varkens- en akkerbouwbedrijf en hij heeft een agrarische opleiding genoten. Extra prettig in de gesprekken met agrarische ondernemers: “Zo’n gesprek begint eigenlijk altijd aan de keukentafel, lekker informeel, waar we een eerste inventarisatie maken. Hoeveel varkens heeft iemand, hoeveel daarvan zijn zeugen, vleesvarkens of biggen? Doe je er nog een stuk akkerbouw bij en welke machines zijn er? Als het om de inspectie van de gebouwen gaat dan trekken we de overall en laarzen aan en gaan we daarna het bedrijf op. Tijdens de inspectie brengen we meteen alles in kaart om de herbouwwaarde te kunnen berekenen en kijken we natuurlijk ook naar preventie; hoe zit het met de elektra en blusvoorzieningen?”

Elk agrarische bedrijf is anders

De dienst die maatwerkspecialisten bieden is best uniek, maar juíst in de agrarische sector cruciaal. In deze sector is elk bedrijf echt wel anders. “Dat betekent dat er daarom bijna geen ‘standaard’ oplossingen mogelijk zijn. Er is altijd wel iets dat afwijkt. Onze agrarische verzekeringen bieden daarbij ook unieke dekkingen, zoals een verstikkingsdekking (officieel: schade door uitval van regelinstallaties) voor levende have en een ziektedekking voor rundvee (officieel: catastrofedekking voor rundvee). Tijdens zo’n bezoek komen alle mogelijkheden aan bod. Het fijne van zo’n persoonlijk gesprek is dat je daarbij ook een goed beeld krijgt van de wensen en behoeften van een klant. Naderhand kan een adviseur dan ook rekenen op een duidelijke offerte zonder verrassingen. En helemaal een prettige gedachte voor de agrarische klant: in veel gevallen kunnen wij garantie tegen onderverzekering geven op de gebouwen waarvan wij de herbouwwaarde hebben vastgesteld.

Beheer
WP Admin