Foto: Herbert Wiggerman RundveeNieuws

Omzet Vreugdenhil komt boven € 800 miljoen

De omzet van Vreugdenhil Dairy Foods steeg in 2021 tot € 832 miljoen. Het is voor het eerst dat de omzet boven € 800 miljoen uitkomt. Een jaar eerder bedroeg die nog € 781 miljoen.

Het resultaat na belastingen kwam wel lager uit dan in 2020. Er was een daling van € 20,8 miljoen naar € 15,3 miljoen voor het bedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van melkpoeders. Die melkpoeders vinden hun weg naar onder andere kindervoeding en voedingsproducten als ijs en chocolade.

Vreugdenhil werkt met nieuwe melkveehouders aan uitdagingen

Vreugdenhil ging vorig jaar actief op zoek naar nieuwe melkveehouders. Naar eigen zeggen hebben inmiddels tientallen de overstap naar het bedrijf gemaakt. Het bedrijf zegt te werken aan de vele uitdagingen, zoals het klimaat en het stikstofvraagstuk, in de zuivelsector. De producent van melkpoeders heeft het doel in 2050 CO2-neutraal te zijn in de gehele keten. “Een grote uitdaging, maar door voorop te lopen, blijven we competitief en verminderen we onze impact op het milieu. Zodat we ook op de langere termijn succesvol in de keten kunnen zijn”, aldus voorzitter Jan Vreugdenhil.

De maximale melkprijs die melkveehouders ontvingen in 2021 bedroeg € 39,44 per 100 kilo melk bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen en standaard vet- en eiwitwaarden van respectievelijk 4,42% en 3,57%.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief zuivelmarkt en ontvang maandelijks gratis artikelen die normaal alleen te lezen zijn voor abonnees.
Beheer
WP Admin