Premium
Demissionair minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal: "Wat ik ontzetten belangrijk vind, is dat we zien dat boer en natuur niet tegenover elkaar staan. De grens tussen agrarisch en natuur moet wat mij betreft vervagen.” - Foto: ANP AlgemeenInterview

Minister Van der Wal: ‘We hebben weer echt contact met de boer’

Reacties

 1. Interessant jullie reacties te lezen.
  Ik denk dat van der Wal precies weet waar zij mee bezig. Alleen het probleem zit in het feit dat jullie sector de problematiek niet onder ogen willen zien. Dat is moeilijk voor jullie en ook wel begrijpelijk.
  Ga eerst eens een dialoog aan met de verantwoordelijken. Dat zijn zoals jullie allen weten die jullie afgelopen 50 jaren in deze benarde situatie hebben gebracht. Helaas durven jullie dat publiekelijk niet aan. Daag deze, de banken, de retail, de veevoeder, de afnemer, het CDA etcetera in het openbaar uit voor een gesprek. Helaas zullen deze niet komen opdraven en jullie continu voor het karretje spannen.
  Kijk ook eens naar de mensen, partijen waar de meesten van jullie de laatst, provinciaal en landelijk, op hebben gestemd. Je zult schrikken van de gebrekkige kennis en vaardigen die men heeft waar men nu wel verantwoordelijk voor is.

  1. Wat een vreemde reactie

   “Ga de dialoog aan”
   Durven jullie niet
   Ze komen niet opdagen

   Wat wilt u eigenlijk zeggen?

  2. Als men mensen in vakjes mag plaats, past u in het vakje bij vd Wal. Wat een gezwets.
   Weer meer auto`s op de weg en nog meer wegen en woonwijken. Als je dan wil beweren dat boeren slecht zijn voor natuur en water en bodem, ja dan heb je ze niet goed op een rijtje.

  3. Wim de Vries een van de zgn. stikstofdeskundigen zei gisteren bij ons in de krant “ een beleid wat je aan de gemiddelde burger niet kunt uitleggen, is geen goed beleid”.
   Als jij het wel uit kunt leggen ga je gang. Een aantal vragen?
   Wat is droge depositie ? Is dit sterke wetenschap?
   Hoeveel afwijking zit er in Aerius?
   Zijn er ooit grondmonsters genomen in de N2000 gebieden?
   Ik zie jouw vaardigheden met interesse tegemoet

  4. senten, volgens mij was 50 jaar geleden de rijksvoorlichtingdienst en verschillende proefbedrijven ( waiboerhoeve ,de vliert, heino en bosma in friesland) en dat alles betaalt door de overheid… over verantwoordelijkheid gesproken… van de wal weet precies waar ze mee bezig is ( de gehele landbouw in nederland tot de grond toe afbreken). de landbouw heeft al zeer veel ingeleverd, ten voordele van de natuur.. andere burgergroepen uit de samenleving hebben in die 50 jaar totaal niets ingeleverd, zelfs alleen maar de natuur verder verslechterd..( denk aan nog meer huizen, wegen , industrie , vliegbewegingen, vaarbewegingen, meer vuilnisafval van de luxere consumptie, auto s enz enz ) en als mevr van de wal zo geweldig was had ze alle fosfaatrechten op kunnen kopen.. maar ze doet alles achterbaks door zaken/eigendomsrechten gewoon af te pakken/ stelen..

  5. U bedoelde deze kennis en vaardigheid?

   (even knippen en plakken en u kunt het zien)deze reactie is automatisch gemodereerd

 2. Het is ongelofelijk, waar heeft die vrouw het over, leeft zij soms in een andere wereld dan ik??? Vanaf het begin was zij een ramp met dat achterlijke gekweel over de natuur, geen greintje verstand van zaken toen ze begon en nu nog minder. Zij en Adema hebben ons zware slagen toegebracht en het GAAT maar door. Niets heeft dan mens voor ons gedaan dan ons in de modder trappen. En het GAAT maar door, lees het NPLG maar eens, de boer levert alles maar in, vooral zijn grond, goedschiks of kwaadschiks. De PAS melder kan na 4 jaar nog steeds barsten. Het is niet makkelijk kweelt zij, ja dat krijg je ervan als je krankzinnige regels met kdw en Aerius verzint. Slecht, slecht slecht, en NOOIT iets toegeven, welnee, vrolijk doen alsof er niets aan de hand is. Ik word hier zo boos van dat ik morgen op de trekker naar Den Haag wil rijden.

Beheer
WP Admin