Partner
Marlies Donker en Johannes Mattiesing van FlexxInvestments. – Foto: FlexxInvestments AlgemeenPartner

Met vast rendement van 5% groeit uw vermogen ook tijdens inflatie

Het is iets wat de gemoederen van veel Nederlanders bezighoudt: de inflatie. Hoe kijken partners Johannes Mattiesing en Marlies Donker van FlexxInvestments naar de prijsverhogingen? Nog belangrijker: is investeren met een rendement van 5% verstandig bij een inflatiepercentage van bijna 10%? Boert de investering dan niet achteruit?

Johannes Mattiesing steekt van wal: “Inflatie is iets van alle tijden. Er is altijd een gezond inflatiepercentage geweest van 2 tot 3% per jaar. Dat is ook nodig, want al decennialang wordt alles duurder. Maar iemand in de keten moet de rekening betalen. Is het niet de consument, dan is het wel de groothandel of de boer.” Marlies Donker vult aan: “Inflatie is en blijft een relatief begrip, hoewel wij de hyperinflatie als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de grondstoftekorten niet kunnen negeren.”

Boert de investering achteruit?

Terug naar bovenstaande vraag. Nee, is het eenduidige antwoord van beiden. Mattiesing legt het uit. “Al is het niet meer negatief, de banken keren nog steeds een ontzettend laag rentepercentage uit. Laat je daar je geld op de spaarrekening staan, dan boer je eigenlijk het huidige inflatiepercentage achteruit. Je kunt daarom je geld tijdens inflatie beter investeren in grondstoffen die in waarde vermeerderen, óf in iets wat een stabiele waarde behoudt op de lange termijn, zoals vastgoed. De investeerder bij FlexxInvestments krijgt dwars door alle economische golfbewegingen heen een standaard vast rendement van 5%.”

Alles wat je aan rendement toevoegt aan het vermogen tijdens inflatie, is mooi meegenomen

Een vast rendement mét hypotheekrecht

Naast een vast rendement krijgen investeerders bij FlexxInvestments zekerheid. Donker vertelt wat dit inhoudt. “We zijn blij te kunnen vertellen dat de minimale bancaire financiering die we nu nog hebben, in 2023 afbetaald is.”

Mattiesing en Donker beseffen dat FlexxInvestments een van de weinige vastgoedmaatschappijen in de markt is zonder bancaire financieringen. Hierdoor wordt het risico voor de investeerders nóg kleiner. De bank heeft nu immers geen executierecht meer: ze kunnen niet afdwingen dat er panden verkocht moeten worden. FlexxInvestments heeft hierdoor het volledige recht in eigen handen. Maar ook de investeerders hebben zo hun rechten bij FlexxInvestments. Want álle investeerders hebben hypotheekrecht op álle panden.

Investeren met langetermijnvisie

De drie ganzen op de gevel van het kantoor in Bodegraven geven aan dat FlexxInvestments niet te veel meegaat in de economische bewegingen, maar liever het gehele plaatje van bovenaf bekijkt en zich richt op de horizon. Dat willen de partners ook meegeven aan investeerders. “Niets doen met je vermogen tijdens inflatie is geen optie, want je geld wordt minder waard. Investeren blijft dus belangrijk. En als je dan investeert, doe dit dan met een langetermijnvisie. Zie het als iets wat door de loop van de tijd meer waard wordt, ongeacht de economische golfbewegingen.”

Zekerheden van beleggen bij FlexxInvestments:

  • Met opzegtermijn, u kunt dus altijd over uw inleg beschikken

  • € 25.000 rendement na 5 jaar

  • Vaste, maandelijkse rente-uitkering

  • Hypotheekrecht

  • Geen hypes, maar spreiding en zekerheid

Klik hier voor meer informatie over FlexxInvestments of om een brochure aan te vragen.

Beheer
WP Admin