Partner
Het team van Flexxinvestments met v.l.n.r. Martin Visser - commercieel directeur, Johannes Mattiesing – partner, Marlies Donker – partner, Eline Verheij – office manager. - Foto: Flexxinvestments AlgemeenPartner

FlexxInvestments biedt €25.000 in 5 jaar

Geld. Het kan al snel ongemakkelijk voelen om erover te praten, ook al is het verdiend of gegund. Het team van FlexxInvestments voelt dat haarfijn aan. Jouw geld krijgt een gezonde vlucht.

In het huiselijk-chique ingerichte kantoor creëren Marlies Donker en Johannes Mattiesing een uitnodigende sfeer. Daarin wordt zowel het verhaal achter het geld als de bestemming op prettige wijze besproken. “De basis voor partnerschap is wederzijds vertrouwen”, begint Johannes na de vraag waarom elkaar écht leren kennen voor FlexxInvestments zo belangrijk is. “Onze bedrijfsvoering is gebaseerd op dat principe. Om het vermogen van onze cliënten veilig en verantwoord te kunnen laten groeien, werken we uitsluitend met betrouwbare mensen en organisaties. Dat klinkt voor de hand liggend, maar die gedachte wordt door onze cliënten, huurders van vastgoed, samenwerkende partijen én onze eigen teamleden hoog gewaardeerd.”

Fascinerende persoonlijk verhalen

Het elkaar leren kennen begint in het karakteristieke pand langs de Oude Rijn in Bodegraven. Klopt”, beaamt Johannes, “of in de bespreekkamer van een bedrijf, of aan de keukentafel bij mensen thuis. Fascinerend zijn de persoonlijke verhalen die al snel met ons gedeeld worden. Gedurende het eerste uur gaat het meestal niet over de investering of het beoogde rendement. Nee, het gaat over hoe een vermogen tot stand is gekomen, de inspanningen die het verkrijgen ervan gevergd hebben.”

“Wat ook ter sprake komt, is hoe ongemakkelijk een flinke som geld kan zijn”, zegt Johannes. Hij realiseert zich dat de laatste zin om verduidelijking vraagt. In hoeverre kan vermogen ongemakkelijk of wellicht ongewenst zijn? “Tja, hoe leg ik dat uit? Het heeft te maken met dankbaar zijn, maar dat tegelijkertijd ook lastig vinden. Laat ik een voorbeeld geven. Stel dat je als dochter na het overlijden van je vader een flinke erfenis ontvangt. Daar is op zich niets vreemds aan, zal in de toekomst alleen maar vaker gaan voorkomen. Maar wat nu als je zelf ondernemer bent, je partner een topfunctie bij een bank heeft, je samen genoeg verdient, maar dat de vader in kwestie zijn leven lang voor de klas stond. Thuis moest hij elk dubbeltje omdraaien om zijn dochter op een dag een spaarbedrag te kunnen schenken. Prachtige gedachte, maar stel dat die pas bij de notaris uitkomt, je naar het bedrag kijkt en wenst dat je vader er vooral zelf meer van genoten zou hebben.”

Goed rentmeesterschap

Het voorbeeld is kenmerkend voor de investeringsbedragen die aan FlexxInvestments worden toevertrouwd. Stuk voor stuk dankzij hard werken, veel sparen of langdurig ondernemen opgebouwd. Daarmee dien je zorgvuldig om te gaan. Dat vraagt om bewustzijn. Of, zoals Johannes het verwoordt: “Wij maken bewuste keuzes. Keuzes die passen bij goed rentmeesterschap. Ons vermogen is ons van God gegeven. Als we dat beseffen, gaan we voorzichtig om met het nemen van risico’s en kiezen we investeringsobjecten heel bewust. Altijd ondernemend, maar wel doordacht.”

Talenten inzetten

Terug naar de gesprekken aan tafel. Johannes begint te grijnzen als hem gevraagd wordt van welke talenten hij gebruik maakt om cliënten openhartig te laten vertellen. “Nou, om eerlijk te zijn, mijn collega Marlies erbij vragen. Van nature ben ik ingetogen en kan ik gereserveerd overkomen. Zij daarentegen is spontaan, ontwapenend en leeft meteen met je mee. Dat blijkt een prima combinatie. Net als de match met Eline en Martin, onze officemanager en commercieel directeur. Dankzij een training zijn we bewust van onze individuele talenten en weten we die tijdens trajecten en gesprekken gericht in te zetten.”

Het team lijkt inderdaad over een fijne chemie te beschikken. Er wordt gewerkt, gelachen en tijdens een bespreking wordt ieders stem gehoord. Johannes is er zichtbaar trots op. Zijn ooit eerder gemaakte keuze om het opgebouwde ontwerp- en ingenieursbureau te verkopen en met behulp van extern vermogen een stabiel bedrijf in vastgoedinvesteringen op te bouwen, doet hem zichtbaar goed.

Beloofde rente uitkeren

“Dat wij een winstgevende vastgoedportefeuille opbouwen, aan veelbelovende projecten werken én periodiek aan onze cliënten de beloofde rente uitkeren, vind ik fantastisch”, zegt Johannes. Hij vervolgt: “Ook mooi om te zien wat er met het rendement gedaan kan worden. Denk aan het voorbeeld van de erfenis die ongemakkelijk voelt. Door het bedrag bij ons in te leggen en de te ontvangen rente aan een basisschool in een ontwikkelingsland te doneren, respecteert de dochter haar vaders wens om te schenken. Zo zorgt ze er ook voor dat zijn vak, het lesgeven aan kinderen, kan worden uitgevoerd. Prachtig toch, als dat met geld kan.”

Het team van Flexxinvestments met v.l.n.r. Martin Visser - commercieel directeur, Marlies Donker – partner, Johannes Mattiesing – partner, Eline Verheij – office manager - Foto: Flexxinvestments
Het team van Flexxinvestments met v.l.n.r. Martin Visser - commercieel directeur, Marlies Donker – partner, Johannes Mattiesing – partner, Eline Verheij – office manager - Foto: Flexxinvestments
Beheer
WP Admin