Leerdammer haalt melk op bij een melkveehouder. - Foto: Herbert Wiggerman RundveeNieuws

Melkprijzen A-ware, Cono en Leerdammer licht gedaald

De melkprijzen van A-ware en Lactalis Leerdammer over juni zijn licht gedaald. Cono Kaasmakers wist de melkprijsdaling over mei te beperken.

A-ware verlaagt de melkprijs voor juni met € 0,50 tot € 43,07 per 100 kilo melk voor gangbare melk. Melkveehouders die meedraaien in het Beter voor-programma kunnen dat bedrag nog zien oplopen tot € 48,69 per 100 kilo melk. De gewogen gemiddelde melkprijs van A-ware over alle stromen melk komt uit op € 45,51 uit.

De biologische melkprijs wordt hierin niet meegenomen. Deze komt voor juni uit op € 59,09 per 100 kilo melk en dat is gelijk aan de biologische melkprijs van mei. De bedragen gelden bij de standaardgehaltes van 4,45% vet en 3,58% eiwit, zijn exclusief btw en minus 5,5 cent bijdrage aan ZuivelNL.

Melkprijzen Cono

Cono heeft de melkprijs over mei met € 0,35 cent verlaagd naar € 41,01 per 100 kilo. Melkveehouders die recht hebben op de maximale toeslagen, kunnen een bedrag van € 45,51 op hun bankrekening verwachten. Ook Cono rekent met de standaardgehaltes. De bedragen zijn exclusief btw en de bijdrage aan ZuivelNL is in mindering gebracht.

Leerdammer

Lactalis Leerdammer heeft de melkprijs voor juni vastgesteld op € 42,99 per 100 kilo melk. Dat is een daling van € 0,74 tegenover een maand eerder. Deze melkprijs is gebaseerd op 4,41% vet en 3,47% eiwit, exclusief btw en na aftrek van de bijdrage aan ZuivelNL. Het bedrag is inclusief de toeslagen voor weidegang en VLOG en een markttoeslag van 25 cent voor melkveehouders die hun koeien weiden en volgens de voorwaarden van VLOG voeren.

Melkveehouders die meer dan 100.000 kilo melk per maand leveren, zien hun kwantumtoeslag toenemen tot € 2,50 per 100 kilo. Als laatste kunnen melkveehouders een duurzaamheidspremie verdienen als ze een inspanning leveren aan het duurzaamheidsprogramma Duurzaam Leerdammer. Deze premie kan oplopen tot 60 cent per 100 kilo melk en wordt in maart uitgekeerd.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

Beheer
WP Admin