Premium
Voorjaar 2021; koeien liggen in de wei. Er is steeds meer kritiek op onze manier van werken, terwijl er qua stikstofuitstoot flinke slagen zijn gemaakt, vindt columist Hans Luijerink. - Foto: Henk Riswick RundveeColumn

‘Liever een mol stikstof meer dan boeren weg‘

Reacties

  1. Niet alleen de boeren in Nederland houden,maar dat het boerenland in handen van de boeren blijft.Het is gewoon verschrikkelijk hoe er met cultuurland(schap) wordt omgesprongen en geen mens maakt er zich druk om.Die belachelijke Markerwadden, de modder is nog niet opgedroogd en de ecologen staan er al bij te kwijlen hoe mooi het is zomaar een zeldzaam plantje gevonden,wat je op ieder braakliggend bouwterrein ook vind.

  2. Volkomen mee eens. Wat je hier met 1000 euro doet, kun je in 3e wereld landen met 1 euro hetzelfde bereiken of meer.
    Heel de plannen van landbpuw draaien om geld voor advies bureaus en weer een grote transitie. Nu willen ze nederland herkavelen. Zodat boeren grotere huiskavels krijgen.
    Let op, dit is hier ruim 10 jaar geleden ook gedaan. Er kwam wel 800 ha nieuwe natuur bij aan 1 stuk. Achteraf denk is dat was de bedoeling van de ruilverkaveling om de natuurorganisaties gemakkelijk aan grond te komen.

Beheer
WP Admin