Premium
In het stikstofplan van de zes partijen staat dat de financiële impuls van € 1,7 miljard per jaar wordt gestoken in brede innovatie in de landbouw, vrijwillige verplaatsing van piekbelasters en vrijwillige uitkoop van stoppers. - Foto: Lex Salverda AlgemeenNieuws

Brede coalitie werkt aan versnellen stikstofaanpak

Reacties

 1. Uitstekend plan. Een ruime jaarlijkse tegemoetkoming voor de veehouderij om de uitstoot van stikstof te verminderen. Het is natuurlijk veel beter om samen met partijen te werken aan oplossingen in plaats van, zoals nu, individuele veehouders laten worstelen financiële druk en opeenstapeling van regels. LTO is op de goede weg.

 2. Ik mis in het rijtje van organisaties dit verzonnen hebben een BOERENbelangenbehartiger. Die staat er namelijk niet tussen…..

 3. Stikstof is een wurg middel om Nederlandse boeren het leven moeilijker te maken in de hoop dat ze hun grond opgeven. Het heeft met natuur te maken in zoverre dat het voor “natuur” doeleinden per hectare gekocht kan worden. Het is daarom verstandig om in het verkoopcontract op te nemen dat als de grond in zeg maar de komende 15 jaar een andere bestemming krijgt zoals bouwgrond het verschil in waarde alsnog zal worden nabetaald.

  1. Mag ook wel een termijn van 50 jaar worden. Dan heeft opa het goed geregeld voor de nabestaanden

 4. Er is in Nederland helemaal geen plaats om boerderijen te verplaatsen.Er zijn in Nederland 162 N-2000 gebieden aangewezen, daar is helemaal geen ruimtelijke inpassing voor agrarische bedrijven. Het is een ordinaire manier om de boeren het land uit te trappen, en met de grond en de stikstof van de boer alles vol te bouwen. Nederland wordt het 2e Ruhrgebied de burgers slapen maar worden straks met een nachtmerrie wakker. Het is ronduit schandalig.

 5. Kan me niet voorstellen dat de blijvers er allemaal 10 ha land bij krijgen. Is dat wel het geval dan doet lto goed werk.

 6. De vrij komende gronden zullen worden gebruikt voor de extensivering van de blijvende boeren?, en dat geloofde gij?, gewoon een ordinaire herverkaveling en meer natuur!

  1. Extensiveren is economisch niet haalbaar
   Einde discussie over groene wensen

 7. Goed breed gedragen initiatief, vanuit een besef dat het over serieus veel geld gaat om de stikstofcrisis op te lossen en dat de overheid daarvoor zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

 8. Calon is weggejaagd
  Nu hebben ze een nieuwe: Calon in het kwadraat
  Niet normaal om de boeren zo te verkopen als slaven aan de overheid

 9. LTO…dat is een club die de overgrote deel van de agrarische sector helemaal niet meer vertegenwoordigd! Zei (de LTO) hebben dan ook helemaal geen recht dat enkel zei onze belangen nog vertegenwoordigen.

Beheer
WP Admin