RundveeNieuws

Globemilk wil melk rechtstreeks van boer

Boxmeer – Zuivelbedrijf Globemilk wil geleidelijk meer melk rechtstreeks van melkveehouders kopen, tot zo’n 40 miljoen kilo. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt. Directeur Martin Derks zegt dat Globemilk het liefst boeren in de regio wil.

Globemilk, deel van de Van der Vleuten Holding, verwerkt jaarlijks 60 miljoen kilo melk en wil door naar 70 miljoen. De onderneming groeit volgens Derks goed, maar er is wel druk op het werkkapitaal, zoals in de jaarrekening over 2012 ook wordt gesignaleerd. Volgens Derks is dat geen acute bedreiging voor de continuïteit, maar komt het doordat Globemilk als startende onderneming ‘wel een paar klappen heeft moeten incasseren’.

Er hoeven echter geen zorgen te zijn over de uitbetaling van melkgeld, stelt hij. Er wordt een FrieslandCampina-prijs betaald en ook binnen 14 dagen na het einde van de maand.

Globemilk maakt vloeibare ijsmixen, halffabricaten voor de voedingsindustrie en houdbare melk voor supers.

Uit de laatst gedeponeerde gegevens blijkt dat de Van der Vleuten holding enkele jaren op rij een negatief resultaat heeft gedraaid en dat de kortlopende schulden 3,4 miljoen euro groter zijn dan de vlottende activa.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin