De Europese Commissie heeft als doel halvering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in 2030. - Foto: Ronald Hissink AlgemeenNieuws

Extra onderzoek naar effect middelenbeleid EU

Er moet meer informatie op tafel komen over de gevolgen van het middelenbeleid, dat de Europese Commissie wil gaan uitvoeren.

De Europese Commissie stemt in met een verzoek van de landbouwministers om nader te kijken naar de effecten van de voorstellen om het gebruik van bestrijdingsmiddelen drastisch terug te dringen.

De Europese Commissie legde een verordening op tafel met als doel halvering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in 2030. De verordening houdt onder andere in dat in bepaalde gebieden het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen verboden is.

Adema geen voorstander van extra beoordeling middelenbeleid

De aanvullende informatie zal in de loop van dit voorjaar met de lidstaten en het Europees Parlement worden gedeeld, zegt Europees commissaris Maroš Šefčovič. De Europese lidstaten vroegen vorig jaar al om een extra ‘impact assessment’.

Europees Commissaris Stella Kyriakides heeft eind vorig jaar ook al laten doorschemeren water bij de wijn te willen doen.

Minister Piet Adema is niet voor een aanvullende effectbeoordeling als dat leidt tot vertraging van de besluitvorming.

Lees ook: Marginalisatie teelten door kaalslag beschermingsmiddelen


Nieuwsbrief gewasbescherming

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen gewasbescherming.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin