Webinar: Hittestress – Gezonde koeien bij warm weer

Over dit webinar:

Hittestress bij rundvee heeft een lange termijneffect op het presteren van het dier, zoals klauwgezondheid, vruchtbaarheid en melkproductie. Aandacht voor algehele diergezondheid tijdens hittestress is van essentieel belang anders kost je dit productie. Wil je hittestress verminderen, dan vraagt dat aandacht op het gebied van onder andere stalinrichting en ventilatie, maar zeker ook nutritionele toepassingen dragen bij aan een betere diergezondheid. Agrifirm heeft alle kennis en producten in huis en praat je tijdens het Webinar Hittestress – Gezonde koeien bij warm weer, bij over deze essentiële aspecten die hittestress bij zowel de koe als de veehouder vermindert.

Registreren is gratis en het webinar is hier ook later terug te kijken.

 

Neem nu een gratis proefabonnement op Boerderij


Sprekers

Jonne Twerda
Concept & Application Manager Rundvee bij Agrifirm

“Impact hittestress op diergezondheid en vruchtbaarheid”

 

Jonne is in 1995 afgestudeerd als dierenarts. Na 13 jaar in de praktijk op grote rundveebedrijven in Friesland en Nieuw-Zeeland, wat omzwervingen en tussendoor een studie bedrijfskunde (MBA) is hij in 2018 bij Agrifirm aan de slag gegaan. Jonne verstaat de kunst om ingewikkelde theoretische zaken op een simpele manier uit te leggen en op de boer praktisch toepasbaar te maken. Vandaar ook zijn huidige rol waarbij hij concepten helpt ontwikkelen en deze vervolgens implementeert.

Ir. Evert Wind
Senior-adviseur bedrijfsontwikkeling bij Agrifirm

“Oplossingen om hittestress te verminderen: huisvesting en ventilatie”

 

In zijn rol als senior-adviseur bedrijfsontwikkeling adviseert en begeleidt Evert Wind melkveehouders bij nieuw- en verbouwplannen. De wensen van de opdrachtgever vertalen in een ontwerp rekening houdend met dierwelzijn, klimaat, optimalisatie van arbeid, wet- en regelgeving en passend bij het beschikbare budget. Met meer dan 10 jaar praktijkervaring heeft Evert voor iedere situatie een passende oplossing.

Herke Pijl
Voeding- en Transitie Specialist Rundvee bij Agrifirm

“Oplossingen om hittestress te verminderen: nutritioneel”

 

Herke Pijl is sinds 2019 voedings- en transitiespecialist Rundvee bij Agrifirm. Daarvoor heeft hij 2,5 jaar als bedrijfsleider rundvee bij Schothorst Feed Research gewerkt. Herke is ervan overtuigd dat een goede en stress vrije transitie de basis is voor een goede melkproductie en gemakkelijk werken. In het dagelijks werk helpt Herke veehouders en collega’s de voeding en transitie van melkkoeien verder te verbeteren. Daarnaast is hij altijd opzoek naar nieuwe kennis en ontwikkelingen op dit gebied.

Jan Vullings
Hoofdredacteur Boerderij, Food & Agribusiness, Pluimveehouderij en Groenten & Fruit

Partners

Beheer
WP Admin