De Europese melkaanvoer bedroeg in juli 12,6 miljoen ton. Ten opzichte van juli 2022 is dat een verhoging van 0,7%. - Foto: Misset RundveeNieuws

EU melkt in juli 0,7% meer dan vorig jaar

De Europese melkaanvoer bedroeg in juli 12,6 miljoen ton. Ten opzichte van juli 2022 is dat een verhoging van 0,7%. Dat blijkt uit maandelijkse cijfers van de Europese Commissie.

Tot en met juli is 0,8% meer melk verzameld, maar dat wordt langzaam minder. In januari van dit jaar was de voorsprong nog 1,2% ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Melkpiek voorbij

De Europese seizoensmatige piek in de aanvoer is in juli voorbij. De gemiddelde dagelijkse aanvoer bedroeg 406.774 ton melk. Een maand eerder lag de gemiddelde aanvoer nog bijna 3% hoger.

Binnen Europa zijn grote verschillen te zien. In Duitsland en Nederland was de melkaanvoer in juli respectievelijk 2,1% en 1,8% hoger dan in juli 2022. De Franse aanvoer in juli kwam juist 2,9% lager uit. Ook Italië laat een krimp zien. Het land collecteerde namelijk bijna 1% minder melk ten opzichte van een jaar eerder.

In deze gegevens is de melkaanvoer van Luxemburg niet meegenomen, evenals de gegevens van het Verenigd Koninkrijk. Het voormalig lid van de Europese Unie zag de melkaanvoer teruglopen met 1,9%, naar 1,24 miljoen ton melk.

Beheer
WP Admin