Premium
Volgens onderzoekers valt niet te concluderen dat emissiearme vloeren helemaal niet werken. Uit het onderzoek blijkt dat er geen significant verschil is tussen de ammoniakemissie van bedrijven met een roostervloer en die met een emissiearme vloer. - Foto: Bert Jansen RundveeNieuws

Emissiearme vloer scoort ondermaats

Reacties

 1. Een koe stoot circa 120 kilo N uit (Excretienorm) 10 kilo daarvan is circa 12 kg ammoniak. En van die 12 proberen we circa 7 a 8 te maken met een vloer die 100euro/m2 meer kost. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig. Wat ik mis in dit stukje is het onderlinge verschil bij gewone roosters.

 2. Prima dat dit onderzoek is gedaan.
  Duidelijk is in ieder geval dat management van de boer een veel groter invloed heeft op de emissies dan alleen maar technische maatregelen die in de praktijk niet zomaar vanzelf werken.
  Triest is wel dat bij iedere nieuwe stal die gebouwd wordt, alle dienstverleners en overheden de boer gloedvol en met klem adviseren/ dwingen om deze dure systemen aan te leggen. Zomaar 100.000 euro per stal voor niks uitgeven en alle omstanders trekken hun handen er straks van af.

  Nu moet de boer alsnog investeren in ander management om de doelen te halen.
  Koeien overdag weiden, eiwitarm voeren, mest bewerken tijdens de opslag, dan heb je ook nog eens als bonus een gezondere bodem.
  Had ze dat nou eerder gezegd………..

 3. Iedereen die een beetje logisch kan nadenken weet dat als de stront omhoog gaat de gassen uit de put worden gedrukt. Emissie arme vloeren hebben dus 0% effect. En niet te vergeten zijn die gassen in super geconcentreerde vorm levensgevaarlijk voor mens en dier. Ook moet rekening worden gehouden met het explosiegevaar dat dergelijke vloer systemen met zich mee brengen. Voor de gevaren waaraan deze boeren zijn blootgesteld moet je als je hier in de olie werkzaam bent eens per drie jaar een volle week op cursus.

 4. Dat is dus 30% meer emissie.
  Dus 30% minder koeien in de stal .
  Om bij de rekenkundige emissie uit te komen
  Het wordt steeds beroerder .

Beheer
WP Admin