Een rmo van DOC. RundveeNieuws

DOC-leden omarmen Vlog massaal

De overstap naar GMO-vrije melkproductie bij DOC Kaas verloopt in hoog tempo.

Per maart konden de eerste melkveehouders overschakelen naar de productie van Vlog-waardige melk, inmiddels heeft zich meer dan 50% van alle leden aangemeld. Dit deelt DOC Kaas mee in ledenblad DOCumentje. De verwachting is dat de eerste kaas met Vlog-certificaat vanaf 1 juni kan worden geproduceerd.

Controles in volle gang

Momenteel zijn de controles op de ledenbedrijven nog in volle gang. Moederbedrijf DMK zet al enkele jaren een brede stroom Vlog-gecertificeerde zuivelproducten in de markt. Tot nog toe konden leden van DOC Kaas daar niet aan meedoen.

Uniekaas

DOC Kaas zet zich ondertussen ook steeds meer neer als producent van Uniekaas-kazen. DOC Dairy Partners, dochterbedrijf van DMK, nam Uniekaas in 2017 over van het investeerderscollectief Antea Participaties Management, Nimrod Beheer en Paul Wilde Beheer. De nieuwe eigenaar is sindsdien druk doende het merk nieuw leven in te blazen.

DMK en DOC Kaas gaan overigens ook hun beider duurzaamheidsprogramma’s in elkaar schuiven. Het plan is om in 2020 1 gezamenlijk programma hiervoor te hebben.

Beheer
WP Admin