Partner
De boer verdient het! RundveePartner

De boer verdient het!

Het zijn moeilijke tijden voor de boeren. Denk aan de actuele ontwikkelingen in de stikstofaanpak, duurzamere stallen, veevoer en mestaanwending. Zaken waarop wij allen geen directe invloed hebben, maar waar de boer wel directe gevolgen van ondervindt. Een lastige situatie waardoor de nodige investeringen noodzakelijkerwijs op een nog lager pitje komen te staan. Als een boer niets verdient, kan hij immers niet verder investeren in zijn bedrijf. Terwijl hij dat wel verdient!

Het klimaat verandert en de productie van een goede oogst wordt duurder en moeilijker. Goed ruwvoer is de basis voor alles. Maar nog steeds gaat veel ruwvoer verloren. Bijvoorbeeld: een boer heeft de perfecte kuil, maar toch verliest hij veel maïs door schimmel. Van het oogstmoment totdat het voer in de voerbak ligt, kan een verlies zo maar oplopen naar 15% of zelfs 20%. Omgerekend hebben we het dan al snel over € 10.000 per jaar voor een gemiddeld melkveebedrijf. Goed ruwvoer betekent betere melkproductie van uw koe.

Goed ruwvoer

Gezonde koeien zijn belangrijk voor de kwaliteit van de melk én voor de hoeveelheid melk die de koeien produceren. Om die maximale melkproductie eruit te kunnen halen, is een goede sleufsilo onmisbaar. Dat doet ook Klaske Faassen-Buma die samen met haar man en moeder een melkveebedrijf runt in het Friese Sint-Jacobiparochie. Omdat Klaske daarnaast ook nog dierenarts is, weet zij dat hoogwaardig ruwvoer de basis is voor gezonde koeien.

Lees verder onder de foto

Om een maximale melkproductie te kunnen behalen, is een goede sleufsilo onmisbaar. - Foto: Bosch Beton

Om een maximale melkproductie te kunnen behalen, is een goede sleufsilo onmisbaar. – Foto: Bosch Beton

Ook Willeam Schoonhoven die een boerderij met vleesvee heeft, beaamt dit: ‘De goede kwaliteit ruwvoer die van het land komt, wil je ook in het kalf krijgen’. Een degelijke sleufsilo is daarbij een zeer goed hulpmiddel.

Geld verdienen met een sleufsilo

Om er voor te zorgen dat er minder verlies optreedt en de inkoop van extra ruwvoer te beperken, is een goede sleufsilo van belang. Het kan in de praktijk ook blijken dat een sleufsilo efficiënter is dan blijven werken met een rijkuil zonder wanden of balen. Kringloopdenken en een goede sleufsilo levert financieel voordeel op. Met een goede sleufsilo kunt u al snel € 5.000 tot € 15.000 besparen.

Lees verder onder de foto

Winnaar van de sleufsilo-winactie werd Maatschap Lokhorst uit Zeewolde. - Foto: Bosch Beton

Winnaar van de sleufsilo-winactie werd Maatschap Lokhorst uit Zeewolde. – Foto: Bosch Beton

Bosch Beton is een echt familiebedrijf. Wij zien en horen dat de boer het niet gemakkelijk heeft. Daarom organiseerden wij afgelopen zomer een unieke winactie, waarbij Nederlandse boeren kans maakten een sleufsilo te winnen. Winnaar van deze sleufsilo-winactie werd Maatschap Lokhorst uit Zeewolde. De familie Lokhorst weet hoe belangrijk het is om het kuilvoer goed te conserveren omdat zij zonder silo toch teveel kuilverlies ervaarden.

Oplossing op maat

Sommige boeren hebben wel drie sleufsilo’s op hun erf staan, een ander schaft zijn eerste sleufsilo aan. Wat de wens ook is of welke beschikbare ruimte er op een erf is, er is altijd een oplossing op maat voor een sleufsilo. Ook als de wens niet alledaags is, zoals bij een klant in Sprang-Capelle. Daar realiseerden wij een hoek in een sleufsilo. Samen met de boer bekijken wij de mogelijkheden en helpen hem een weloverwogen keuze te maken waar hij achter staat. Dat doen we in Nederland maar ook daarbuiten.

Lees verder onder de foto

Met een hogere restwaarde, kostenbesparing in voerverlies, minder aankoop van ruwvoer én een hogere conserveringswaarde, verdient een nieuwe silo zich dik terug. - Foto: Bosch Beton

Met een hogere restwaarde, kostenbesparing in voerverlies, minder aankoop van ruwvoer én een hogere conserveringswaarde, verdient een nieuwe silo zich dik terug. – Foto: Bosch Beton

Gericht op de toekomst

Een sleufsilo van Bosch Beton voldoet aan de meest recente regelgeving en kwaliteitseisen van de certificering Agrarische Betonproducten. De sleufsilo gaat generaties lang mee. Kwaliteit vraagt om een hogere aanvangsinvestering. Maar met een hogere restwaarde, kostenbesparing in voerverlies, minder aankoop van ruwvoer én een hogere conserveringswaarde, verdient de silo zich dik terug.

De keerwanden van de sleufsilo zijn gemaakt van duurzaam beton zodat een optimale ruwvoerconservering is gewaarborgd. Bij duizenden melkveehouders in West-Europa staat inmiddels een sleufsilo van Bosch Beton op het erf.

Een makkelijk hulpmiddel is onze sleufsilogenerator, waarmee een boer heel eenvoudig zelf zijn eigen sleufsilo bouwt. Nu bouwen en binnen een week kan de silo al op zijn erf staan.

Benieuwd naar een sleufsilo van Bosch Beton en de diverse mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Onze ervaren specialisten staan voor u klaar.

Beheer
WP Admin