Foto: Bert Jansen AlgemeenNieuws

Coöperatie Bio Goat Meat vermarkt geitenlamsvlees

Meer dan 30 biologische geitenhouders hebben zich officieel verenigd in de coöperatie Bio Goat Meat. Binnen de coöperatie worden de krachten gebundeld voor de verkoop van geitenlamsvlees.

Doelstelling is om de bokjes geboren op de biologische melkgeitenbedrijven op een duurzame manier op te fokken en te vermarkten in het biologische segment. De coöperatie regelt de logistiek, slacht, verwerking, distributie en afzet. Zij ondersteunt haar leden daarnaast met advies over huisvesting en voeding van de dieren.

Bio Goat Meat biedt twee soorten vlees aan: Capretto en Chevon. Capretto is vlees van een lam van 8-12 kilo. Chevon komt van bokjes van ongeveer 35 kilo die vanaf het voorjaar in de wei lopen. Aan de coöperatie de taak om dit relatief onbekende geitenlamsvlees op de kaart te zetten.

Driekwart biologische geitenbedrijven vertegenwoordigd

Voorzitter van de coöperatie is biologisch geitenhouder Heinie Alting uit het Groningse Sellingen. Met meer dan 30 leden vertegenwoordigt de coöperatie zo’n driekwart van de biologische geitenbedrijven in Nederland. Het initiatief wordt ondersteund door de provincie Groningen en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Beheer
WP Admin