De aankondiging van het vertrek van CEO Yoram Knoop komt tijdens roerige tijden voor het bedrijf. - Foto: Jan Willem Schouten RundveeNieuws

CEO ForFarmers stopt volgend jaar april

Yoram Knoop, CEO van veevoerbedrijf ForFarmers, treedt volgend jaar in april af als topman van de onderneming.

Dat is op het moment dat zijn huidige zittingstermijn afloopt. Dat hebben Knoop en de Raad van Commissarissen in gezamenlijk overleg besloten. Hij was sinds 1 januari 2014 CEO van het bedrijf.

‘Natuurlijk moment voor een nieuwe fase’

“Na acht jaar aan het roer te hebben mogen staan van dit prachtige bedrijf, is het voor mezelf en voor de onderneming een natuurlijk moment voor een nieuwe fase. Ik ben trots op ForFarmers en op wat we met onze missie For the Future of Farming vooral voor klanten hebben bereikt, evenals op de constructieve samenwerking met collega’s. In de komende maanden blijf ik met al mijn energie en toewijding werken aan de uitvoering van onze managementagenda”, aldus Yoram Knoop.

Het voerconcern is begonnen met het zoeken naar een nieuwe CEO. Gezien ‘de veranderingen en uitdagingen in de agrarische sector zal ForFarmers de komende periode de strategie Build to Grow 2025 evalueren en waar nodig aanscherpen’, stelt het bedrijf.

Woord van dank

Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ForFarmers: “Hoewel Yoram nog tot en met 14 april aanstaande in functie is als CEO, is een woord van dank gezien zijn enorme inzet voor ForFarmers en haar stakeholders, nu al zeer op zijn plaats. Sinds zijn aantreden heeft Yoram de onderneming van een ambitieuze coöperatie verder ontwikkeld naar het leidende voerbedrijf in Europa. Onder zijn leiding is de stap gemaakt naar de groeimarkt Polen en is de portefeuille meer in balans gebracht door een versterking in de pluimveesector. Ook heeft hij duurzaamheid verankerd in de strategie van ForFarmers.”

Roerige tijden

De aankondiging van het vertrek van Knoop komt tijdens roerige tijden voor het bedrijf. In het afgelopen kwartaal vielen de financiële resultaten tegen als gevolg van lastige marktomstandigheden en hoge energieprijzen. Vanwege de onzekerheid over de ontwikkeling van de energieprijzen, doet ForFarmers geen uitspraken over de verwachte resultaten voor 2021 en de autonome resultaatontwikkeling in 2022. De beurskoers fluctueert al enkele weken onder de € 4 per aandeel, waar de introductieprijs ooit € 6,50 bedroeg en het hoogtepunt boven € 11,50.

Reacties

Beheer
WP Admin