Premium
Vertraging bij aanleg van wegen door uitspraak Raad van State (RvS) over bouwvrijstelling. - Foto: Canva/Getty Images AlgemeenColumn

‘Boeren moeten bloeden na uitspraak RvS over bouwvrijstelling’

Reacties

 1. Ik heb nog stikstof over, kunnen ze van me kopen of leasen, maar dat mag en willen ze niet in provincie
  Utrecht , ze willen wel mijn GROND.

 2. Minister Van der Wal roeptoetert er weer lustig op los in collegetour, wat een gênante vertoning. Maar goed, ik heb duidelijk uit haar mond gehoord op een slimme vraag van een student uit Dronten dat ALLE bedrijven de NB vergunning moeten hebben, zoals Jumbo, Albert Heijn, Schiphol en trouwens alles en iedereen die na de referentie data een gram stikstof erbij hebben geplust. Mooi, eerst die maar aanpakken door het bevoegde gezag, dan kan half bedrijvig Nederland zijn biezen pakken, want ze zijn allemaal uitgebreid. De wegen die erbij zijn gekomen idem. Dus, beste Minister, als je bij ons langskomt voor piekbelasting, dan heb ik de lijsten al klaar liggen om handhaving makkelijk te maken. Let op: bittere ernst.

 3. tjeerd wat lees ik nou gaat de stikstof van de boeren naar de bouw en infra
  maar treerd nu blijft jou natuur achter uit hollen
  wat ga je nu doen
  want nu staan ze ook in den haag in je schoenen te pissen
  toch maar weer een ander baantje zoeken
  meschien bij greenp …..of opzichter bij oostvaardes plassen kun je daar doden koeien gaan tellen die aan de honger dood zijn gestorven

 4. De grote vraag blijft; “Is de bouw geholpen met het elimineren van d ePiekbelasters?” Ja op papier wel, maar zolang wij als Nederlanders onze kinderen verbieden een tehnische opleiding anders dan ICT te volgen zal de bouw steeds verder achterop raken door gebrek aan mensen en niet door gebrek aan stikstofruimte (stom woord eigenlijk). Want laten we niet vergeten dat onze immigranten er dezelfde mentaliteit op na houden als onze Nederlandse vaders, moeders en kinderen. Alle werk is goed Maar geen vieze handen en vroeg uit bed werk. ik weet wel dat de beleidmakers gokken op de uitgekocht boeren en hun gezinnen. Ik zou zeggen stink er niet in, dan liever emigreren naar een land waar boeren nog worden gewaardeerd en brood nodig zijn voor de economische opbouw.

 5. Hoe langer boeren wachten met stikstof leveren hoe hoger de prijs. Stikstofquotum wordt een goudmijn tenzij de politiek afscheid neemt van de normen en het papieren probleem oplost. Veeboeren kunnen hun stikstofquotum verkopen en zonder vee hun inkomen verdienen. Kopen ze van het stikstofgeld extra grond, huizen of industriepanden. Als ze het melken missen dan is er altijd een blijvende boer die het een keer wil uitbesteden.

 6. Maxime Verhagen wad minister van economische zaken,landbouw en innovatie van 2010 t/m 2012. Wanneer is de PAS erdoor gedrukt?

Beheer
WP Admin