Partner
Bespaar geld met zonnepanelen op je staldak RundveePartner

Bespaar geld met zonnepanelen op je staldak

Een staldak leent zich perfect voor het opwekken van zonne-energie. En daar hoef je echt niet altijd een flinke spaarpot voor te hebben; je kunt anno nu ook eenvoudig zonnepanelen leasen.

Als melkveehouder ben je altijd op zoek naar manieren om te besparen, of: anders gezegd, slimmer om te gaan met investeringen. Zo kun je gebruikte landbouwmachines leasen, besparen op voerkosten of switchen van brandstof. Maar er zijn ook lucratievere manieren.

Zonnepanelen leasen

Er is een oplossing die bij velen nog niet bekend is: zonnepanelenlease – niet te verwarren met dakhuur. Het leasen van zonnepanelen draagt bij aan de verduurzaming van je bedrijf, maar vereist daarvoor geen enkele financiering – en toch kun je hier flink mee verdienen.

Zelfvoorzienend met zonnepanelen

Waarschijnlijk heb je zonnepanelen al eens overwogen. Menigeen haakt echter af wanneer het kostenplaatje in beeld komt – er is een flinke investering vereist wanneer je zonnepanelen wilt aanschaffen, iets wat niet iedereen kan of wil betalen. Ook de gedachte dat een dak moet worden vol gelegd met zonnepanelen om rendabel te zijn, staat de keuze voor zonnepanelen soms in de weg. Gelukkig is niets minder waar. Zo heeft deze melkveehouder een derde deel van zijn dak voorzien van 130 panelen, en is hij daarmee volledig zelfvoorzienend. Voor meer informatie kan je hier vrijblijvend de brochure downloaden.

Bespaar geld met zonnepanelen op je staldak


Rendement op lange termijn

De besparing is bovendien tweeledig: je begint met een directe besparing op je energierekening, omdat je nieuwe maandlasten – inclusief leasebedrag – lager zijn dan je oude, dure energiekosten. Maar zodra de leaseperiode voorbij is, begint het echte verdienen. Dan heb je namelijk geen leasekosten meer, en loopt het rendement makkelijk op naar zo’n € 60.000 in 25 jaar. We leggen je uit hoe dat werkt.

Bespaar geld met zonnepanelen op je staldak


Voorbeeldberekening

Stel je verbruikt 45.000 kWh per jaar. Je betaalt dan naar schatting 15,5 cent per kWh bij je energieleverancier. Per jaar komt dit neer op ongeveer € 6.975.

Wil je 45.000 kWh opwekken met een zonnestroomsysteem dan betaal je bij Zelfstroom voor de lease van het zonnestroomsysteem 0.135 euro per kWh. Jaarlijks is dit € 6.075.

Zelfstroom plaatst hiervoor om en nabij de 133 zonnepanelen op je dak. De structurele kosten staan vast voor de hele looptijd van tien jaar en worden niet verhoogd. Je directe besparing is dus 900 euro per jaar. Daarnaast verduurzaam je direct je bedrijf en bedrijfsvoering.

In de leaseperiode verzekert en onderhoudt Zelfstroom het hele systeem. Na de leaseperiode heb je de keuze: het systeem overnemen of laten verwijderen.

Een derde optie is om nog twee jaar door te leasen. In dat geval gaat na 12 jaar de installatie gratis naar je over. Je kunt dan nog zeker 13 jaar gratis energie opwekken – zonder jaarlijkse leasekosten gaat de winst nu echt oplopen.

Bespaar geld met zonnepanelen op je staldak


Precies weten wat zonnepanelen jou kunnen opbrengen?

  1. Open Zelfstroom Whatsapp.
  2. Vul je postcode + huisnummer in en geef je jaarlijkse verbruik door.
  3. We geven je binnen enkele minuten een indicatie van wat jij kan besparen.

Over Zelfstroom

Zelfstroom geeft al zes jaar energie, en blijft groeien. Inmiddels is het de grootste partij op het gebied van lease van zonnestroomsystemen in Nederland, met een landelijke dekking. Het is een team vol experts op het gebied van zonne-energie, van A tot Z. Het begint met advies en eindigt met een zonnestroomsysteem op je dak, vakkundig geïnstalleerd. Niemand wordt hierbij van het kastje naar de muur gestuurd: het hele traject is namelijk in eigen beheer. Wel zo duidelijk.

Alles-in-één leaseconcept

Met het leaseconcept van Zelfstroom krijg je voor een vast bedrag per maand alles wat je nodig hebt en meer. Zo abonneer je je in feite niet alleen op stroom, maar ook op een schonere aarde. En dat zonder investering. Dankzij de vermogensgarantie van 25 jaar kun je gerust achteroverleunen. Hierdoor kun je dus ook ná je leaseperiode zorgeloos genieten van je eigen zonne-energie. En wil je af en toe meespieken achter de schermen? Geen probleem: via online monitoring kun je precies zien wat er met je energie gebeurt. Alles is geregeld.

Meer weten?

Ga naar zelfstroom.nl/melkvee of ga naar Zelfstroom Whatsapp en ontvang een vrijblijvende winstberekening van je persoonlijke adviseur voor zonnepanelenlease bij jouw bedrijf.

Beheer
WP Admin