Partner
Anne Hulshof koos voor een leaseconstructie met 88 zonnepanelen. “Daarmee wekken we jaarlijks zo’n 25.000 kWh op, dat maakt ons zo goed als zelfvoorzienend.” - Foto: Zelfstroom AkkerbouwPartner

Waarom landbouwbedrijf Hulshof voor zonnepanelen koos

Loodsen en stallen hebben een perfect oppervlak voor een flink aantal zonnepanelen. Het is dan ook niet gek dat steeds meer akkerbouwbedrijven hun daken voorzien van zonnepanelen.

Slimme akkerbouwers kiezen daarbij voor lease: hierbij dalen de maandelijkse energiekosten, zonder dat er een investering vereist is.

Alles-in-één leaseconcept

Zonnepanelen zijn enorm populair, maar voor velen vaak nog een ver-van-mijn-bedshow. Er is immers flink wat kapitaal nodig om ze aan te schaffen, wat niet elk bedrijf zomaar kan missen. Er is echter een oplossing die bij velen nog niet bekend is: zonnepanelenlease – niet te verwarren met dakhuur. Dankzij deze constructie kun je je bedrijf verduurzamen, zonder financiering of lening, terwijl je flink bespaart en zelfs geld verdient.

Zonnepanelen zonder zorgen

Met het leaseconcept van Zelfstroom wordt voor een vast bedrag per maand alles voor je geregeld: je krijgt zonnepanelen op je dak, je bent verzekerd tegen hagel en storm en je wordt in de meeste gevallen volledig zelfvoorzienend in je energie. Zo abonneer je je in feite niet alleen op stroom, maar ook op een schonere aarde. En dat zonder investering.

Zonnepanelen gaan zeker 25 jaar mee – er is zelfs vermogensgarantie die dat garandeert. Na de leaseperiode van zo’n 12 jaar ga je dus pas echt verdienen: de panelen gaan gratis over in eigendom. Dan blijven er nog 13 jaar over om zonder kosten stroom op te wekken en flink te verdienen. Slim en rendabel dus.

Flink rendement

De besparing is tweeledig: je begint met een directe besparing op je energierekening, omdat je nieuwe maandlasten – inclusief leasebedrag – lager zijn dan je oude, dure energiekosten. Je maakt immers je eigen stroom. Na de leaseperiode loopt het rendement snel op: gemiddeld naar zo’n € 90.000 in 25 jaar.

Na de leaseperiode loopt het rendement snel op: gemiddeld naar zo’n € 90.000 in 25 jaar. - Bron: Zelfstroom
Na de leaseperiode loopt het rendement snel op: gemiddeld naar zo’n € 90.000 in 25 jaar. – Bron: Zelfstroom

Waarom Landbouwbedrijf Hulshof voor Zelfstroom koos

Landbouwbedrijf Hulshof is een echt familiebedrijf. Anne Hulshof runt het bedrijf samen met haar vader, die het weer overnam van zijn vader. Maar hoe traditioneel ook: soms moet je met de tijd meegaan. Daarom is het bedrijf sinds december voorzien van zonnepanelen van Zelfstroom.

Met een jaarlijks energieverbruik van 26.000 kWh per jaar, leek het Anne de moeite om rond te kijken naar manieren om te besparen én verduurzamen. Dan kom je al snel bij zonnepanelen uit. Maar is dat wel een passende oplossing voor het landbouwbedrijf?

Anne vertelt: “We hadden ons al eerder georiënteerd op het kopen van zonnepanelen bij een andere aanbieder, maar koop bleek voor ons echt geen optie. De hoeveelheid panelen die wij nodig hadden vereiste flink wat liquiditeit, en om het dan maar voor de helft te doen had geen nut. Bovendien was de betreffende partij erg gefocust op terugleveren, maar dat was voor ons niet interessant en onnodig ingewikkeld. Toen maakten we kennis met Zelfstroom en hun leaseconstructie – dat veranderde de zaak.”

Groen doen

Dankzij operational lease zijn de maandlasten vergelijkbaar – en vaak lager – met de huidige energiekosten, maar is de verduurzaming enorm. Een win-win dus. “Met onze 88 panelen wekken we jaarlijks zo’n 25.000 kWh op, dat maakt ons zo goed als zelfvoorzienend.”

Over de aanpak van Zelfstroom is Anne erg enthousiast. “Het is geen groot, log bedrijf waarbij je naar de receptie belt en je vervolgens van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Wanneer ik bel, weet mijn vaste contactpersoon meteen wie ik ben en wat mijn situatie is. Dat schakelt heel fijn!”

Subsidie

Met de nieuwe subsidie voor de akkerbouw en het bijbehorende puntensysteem dat op stapel staat, neemt de vraag naar verduurzaming en vergroening steeds verder toe. Hoewel de stap naar zonnepanelen vrij drastisch lijkt, is het met de leaseconstructie van Zelfstroom een fluitje van een cent. Vaste energielasten heb je toch – dan kun je het maar beter groen doen.

Benieuwd wat zonnepanelen jou kunnen opleveren?

  1. Open Zelfstroom Whatsapp
  2. Vul je postcode + huisnummer in en geef je jaarlijkse verbruik door.
  3. We geven je binnen enkele minuten een indicatie van wat jij kan besparen.

Of kijk op www.zelfstroom.nl/akkerbouw

Beheer
WP Admin