Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Varkenshouders krijgen rekening voor sectorpromotie

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) wil varkenshouders laten meebetalen aan promotie van de varkenssector.

Sectorpromotie gaat volgend jaar vermoedelijk deel uitmaken van de contributienota die varkenshouders ontvangen van de POV.

Vrijwillige donatie werkt niet

De POV schrijft dat de aanpak om vrijwillig voor de promotie van de varkenssector te doneren, zoals afgelopen jaren gebeurde, niet werkt. Het kwam er dikwijls op neer dat de discussie niet verder kwam dan dat er onvoldoende geld was om alle organisaties, die betrokken waren bij de promotie voor de varkenshouderij, van voldoende budget te voorzien. Daarom is het nodig sectorpromotie anders te organiseren, laat de POV in een persbericht weten.

Debat veehouderij

De kans is groot dat POV-leden komend jaar een nota krijgen met daarop een bedrag voor promotionele doeleinden. Het debat over de veehouderij verhardt, stelt de POV. Daarom wil de organisatie beter laten zien wat er gebeurt in de varkenssector.

Laatste reacties

  • jan4072

    Goede zaak. Centrale reclame komt groots en eendrachtig over bij het grote publiek. In het verleden (in de VS) was er een discussie of de kleinen mee moesten betalen omdat gedacht werd dat hoofdzakelijk de groten er voordeel bij zouden hebben. Alleen daar is klein nog steeds <100 zeugen en groot >100.000 zeugen. Hier in NL is klein er niet meer en groot nog niet. Dus houd het eenvoudig; heffing per afgeleverd dier (big of vleesvarken)

  • mascha1

    eendracht maakt macht

Of registreer je om te kunnen reageren.