Varkenshouderij

Nieuws 16 reacties

Bijna 40.000 handtekeningen tegen varkensboer

Bijna 40.000 mensen willen dat de eigenaar van de uitgebrande megastal in Erichem een beroepsverbod krijgt. Het gaat om Adriaan Straathof.

Door de brand kwamen ruim 20.000 varkens om het leven. Een petitie van actiegroep Varkens in Nood voor een algeheel beroepsverbod was dinsdag 8 augustus al 39.420 keer ondertekend.

Bij 40.000 handtekeningen moet Tweede Kamer zich erover buigen

Als een petitie tenminste 40.000 handtekeningen krijgt, moet de Tweede Kamer zich over het voorstel buigen. Een petitie van omwonenden van de afgebrande varkensstal om de opruimwerkzaamheden te versnellen was dinsdag 8 augustus 762 keer getekend. De buren willen ook dat de boer geen vergunning krijgt voor de bouw van een nieuwe varkensstal in Gelderland.

Laatste reacties

 • el

  Hoge bomen vangen veel wind!

 • janaben@abenbv.nl

 • j.verstraten1

  Straathof kreeg in duitsland een beroepsverbod vanwege overtredingen/gebrekkig welzijn van de varkens wat geconstateerd is.
  Je kunt iemand niet omdat zijn stal afbrand en van een bepaalde omvang is een beroepsverbod opleggen.
  De vraag is of je uberhaupt een beroepsverbod aan iemand kunt opleggen omdat er in het buitenland een beroepsverbod is opgelegd. Waarschijnlijk niet want dan had Varkens in nood niet daar de 2e kamer gestapt maar naar de rechter.
  Dit betekend dus weer een hoop voorspelbaar gedoe in politiek den haag waar ze zich enorm zitten te vervelen in afwachting van de vorming van een nieuw kabinet.
  Ook dit varkentje gaat uiteindelijk een staartje krijgen. Misschien voor Straathof maar in ieder geval voor de sector. Het is alleen de vraag of het actieplan stalbranden van de sector nog als voldoende wordt gezien of er vanalles bijgeplust moet worden.

 • drikhend

  Beroepsverbod . Waar gaat dit naar toe ? . Doen we dat in de toekomst ook als er bedrijven afbranden die asbest en andere gevaarlijke zooi verspreiden . of geld dit alleen maar voor de boerenstand. Dus als je een vee of varkenshouderij moe bent in de buurt . steek je de fik erin in . En dan klagen en afgeven op de boer . En dan beroepsverbod eisen . Hup weer een boer minder . Goedkoper kan niet maar makkelijk is het wel .

 • Cornelis61

  Ach, allemaal mensen die geen vlees eten, ze zien wel bleekjes vanwege ijzer tekort.

 • Bloemestein

  Het ergste is dat "we" met zijn allen deze anti boeren groepen sponsoren door deel te nemen aan allerlei loterijen.

 • Marco22

  40.000 direct belanghebbenden en omwonenden????
  Die mensen hebben het te goed.

 • ronaldbakker77

 • Tinus1

  Dus, we zijn met z'n allen nog net met 40.000 boeren, als we vinden dat een minister niet deugt in onze ogen, dan zetten we via petitie.nl allemaal een krabbel en de beste man of vrouw wordt weggestuurd??
  met de nieuwe wetgeving in Noord-Brabant blijven alleen de hele grote jongens over, waarna we een petitie houden zodat die dan een beroepsverbod krijgen??
  Rare wereld, met rare mensen die werkelijkheid totaal verloren zijn.
  Neemt niet weg dat de meeste regels worden gemaakt voor boeren a-la Straathof, terwijl er de 'gewone' boer er de dupe van wordt, en het gelag betaald, helaas.

 • koekoekje

  Dus elk bedrijf dat afbrand en dieren omkomen wil de burger een beroepsverbod. Een stal van 20 jaar oud. Wat heeft die man NU verkeerd gedaan.
  Rare Wereld.

 • Attie

  Iedereen die zijn handtekening zet maar een week op water en brood !

 • info36

  Wat een domme reacties allemaal. Daan1 is de enige die het snapt. Straathof is hoe je het went of keert een ramp voor het imago van de hele varkenshouderij. En toch loopt iedereen in de sector er blind achteraan. Dat zou andersom niet gebeuren. Ben wijs en neem afstand van zijn praktijken.

 • drikhend

  Beste info dat Straathof geen schatje is weet denk ik de gemiddelde boer wel . Maar om nu een beroeps verbod voor deze meneer uit te vaardigen na een brand vind ik wel een beetje raar . Als dit kan na deze brand zou men elke boer die dit meemaakt kunnen verbieden dieren te houden . Deze brand mag niet de reden zijn om een beroeps verbod op te leggen . Men had in mijn ogen deze meneer aan moeten pakken toen hij de regels en vergunningen niet had en nakwam . En als hij voor de brand de zaken niet op orde had toen aan moeten pakken en kort houden . Als de zaken niet op orde waren wie heeft er zitten slapen of is men bang van deze meneer omdat men als controle instantie ook niet helemaal zeker is van hun bevindingen Het stinkt nu . Maar heeft er dan niet altijd een luchtje aangezeten.

 • CJa

  In Duitsland is hij weggepest.. Hoge bomen vangen veel wind. Volgens mij zijn de varkens van Straathof altijd van zeer goede kwaliteit. Dit lukt niet als je er niet goed voor zorgt.

 • Tinus1

  Drikhend heeft daar een goed punt, aanpakken als er overtredingen zijn en niet achteraf als alles in orde lijkt te zijn en iemand door toeval wat zwak lijkt te worden een (genade)trap nageven. Maar ja daar zijn onze milieu en dieren vrienden nogal goed in. Men durft in Nederland niet veel en verzint er vanalles omheen qua wetgeving, men noemt dat 'zachte heelmeesters....' .

 • drikhend

  Juist Daan 1 zachte heelmeesters en geitenwollen bestuurders die wel weten hoe je iets afbreekt door alles te verbieden . Maar hun alternatief is dan waarschijnlijk minder mega of net hoe je het noemt . Maar wordt door wet en regelgeving en concurrentie uit andere wereld delen geen rendabel alternatief om als boer of ondernemer de kost te verdienen . Het mooie van het hele verhaal is dat grotendeels de mega bedrijven groter geworden zijn door de regels en wetten die hun zelf bedacht of mee bedacht hebben . Denk aan luchtwassers . meer stal oppervlak . procedures rond vergunningen enz. Extra kosten die goed gemaakt moeten worden door grotere aantallen te houden . Laat ze maar komen met een goed alternatief waar iedereen de kost mee kannen verdienen . Dan kan men zulke bedrijven verbieden als ze afbranden om zo verder te gaan . Maar ze wel helpen om met alternatief een goede boterham te verdienen . En de rest binnen een termijn van jaren geleidelijk om laten schakelen . En deze dan beschermen tegen goedkoop aanbod uit andere landen . Dit lukt ze nooit . Nogmaals ondanks dat Straathof geen schatje is mag de brand geen reden zijn dat hij een beroepsverbod opgelegd krijgt .Want dan is elke boer of ander bedrijf vogelvrij als zij door brand getroffen worden Een mogelijkheid kan zijn als hij op de huidige plek veel last kan veroorzaken het bedrijf verplaatsen . En als hij de regels overtreed handhaven ( dan eventueel beroeps verbod als ernstig is ).

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.